Política

Montblanc s’omple amb més de 1.500 sabates per deixar petjada en una Diada atípica

L’ANC organitza aquest acte simbòlic amb la implicació de nombrosos pobles de la Conca de Barberà

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Conca de Barberà ha col·locat més de 1.500 parells de sabates a Montblanc per simbolitzar la petjada en el camí a la independència, des del 1714 fins a l’actualitat, en el marc d’una Diada atípica. A primera hora d’aquest divendres membres de l’ANC s’han afanyat a distribuir fileres de sabates a la plaça de Sant Francesc, que han estat recollint durant els darrers dies per diversos pobles de la comarca. La singular estesa de calçats ben arrenglerats també ha volgut representar el conjunt de persones que haguessin anat a la plaça aquest 11 de Setembre si no hagués estat per la crisi sanitària. També s’han posat samarretes i pancartes de diades anteriors, com un recorregut per diverses manifestacions.

“L’acte té el doble objectiu de seguir al carrer, com cada any, pressionant per a l’objectiu de la República Catalana, amb un acte simbòlic amb totes aquestes sabates, simbolitzant que darrere de cadascuna d’elles hi hauria una persona si no fos per la pandèmia, i a la vegada representar el camí que ha fet l’independentisme, des del 1714 fins a la situació actual”, explica a l’ACN el coordinador de l’ANC a la Conca de Barberà, Jordi Saumell.

Reconeix que el gran volum de sabates recollides en diversos pobles de la comarca els ha desbordat. “La resposta ha estat espectacular, tot i ser una diada diferent la gent s’hi ha bolcat”, apunta Saumell. Assegura que se n’han trobat de tot tipus, de noves i velles, amb o sense elements grocs afegits. També moltes amb històries, com ara de veïns ja difunts i que els familiars han volgut portar-ne calçat perquè aquesta hauria estat la seva voluntat.

La crida s’ha fet a través de les xarxes. En poc més d’una setmana s’han reunit aquest conjunt de 1.500 sabates, la majoria, prop d’un miler, recollides entre l’Espluga de Francolí i Montblanc. Els membres de l’ANC han estès ordenament, en fileres, totes les sabates, en una hora i escaig. La posada en escena es mantindrà durant la jornada i posteriorment se’n farà una tria i les que puguin tenir un segon ús es donaran a Càritas i altres entitats socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES