Política

Demanen que s’investigui al Congrés l’espionatge del Partit Popular a Bárcenas

De Cospedal i Fernández Díaz van ordir un pla per robar informació a l’extresorer del PP

Casado desvincula l’actual direcció del seu partit de l’operació Kitchen

Els socis en el govern espanyol, PSOE i Unides Podem, així com Ciutadans i el Partit Nacionalista Basc (PNB) van obrir la porta ahir a donar suport a la creació al Congrés dels Diputats d’una comissió d’investigació sobre l’operació Kitchen i el presumpte dispositiu creat pel Partit Popular (PP) per espiar l’extresorer del partit Luis Bárcenas.

El sumari de l’operació Kitchen que el jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García Castellón va fer arribar dilluns a les parts, un cop aixecat el secret de sumari, revela que durant el mandat de Mariano Rajoy tant el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, com el seu numero dos, Francisco Martínez, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, van impulsar una trama per espiar i robar informació sensible a l’extresorer del PP Jesús Bárcenas.

ERC, Junts per Catalunya, la CUP, el BNG, Més País, Compromís i Bildu van establir converses per presentar al Congrés dels Diputats la petició d’una comissió d’investigació sobre l’ús de les institucions de l’Estat per part del PP per evitar que la informació de Bárcenas sobre la caixa B de la formació sortís a la llum. Segons el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, “lús de mecanismes de l’Estat no només fora, sinó dins del mateix PP, dona fins i tot per il·legalitzar el partit”.

La portaveu parlamentària del PSOE, Adriana Lastra, no va descartar donar suport a la comissió d’investigació, com tampoc no ho va fer el d’Unides Podem, Pablo Echenique. Ciutadans també està obert a investigar l’operació Kitchen, tot i que matisen que el que volen és que s’investiguin tots els partits amb sospites de corrupció, inclòs Podem, segons va assenyalar el portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal.

Pel que fa al PNB, que no va participar en la petició d’investigació conjunta dels grups nacionalistes i de Més País, va indicar després que les informacions revelen prou elements per estudiar la proposta.

Mentrestant, el president del PP, Pablo Casado, va desvincular l’actual direcció del seu partit del cas Kitchen, i va demanar que es respecti la presumpció d’innocència de l’exsecretària general del PP Dolores de Cospedal i l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, després que la fiscalia anticorrupció hagi sol·licitat que siguin encausats.

El fiscal insta a esbrinar les irregularitats de Podem

La fiscalia de Madrid ha demanat al jutge que investigui Podem pel contracte que aquest partit va subscriure amb l’empresa Neurona Consulting per a les eleccions del 28 d’abril del 2019. El fiscal veu “indicis racionals” d’un possible “fet delictiu”, ja que “hi ha elements que determinen que no s’ha acreditat la justificació” de la despesa i que l’empresa “es va crear ad hoc per a la prestació del servei”, segons va informar la fiscalia en un comunicat en què assenyala que l’objecte social de l’empresa no coincideix amb les prestacions contractades.

La fiscalia reclama al jutge, però, que limiti la investigació al contracte amb Neurona Consulting, i adverteix que la resta de qüestions denunciades per l’exadvocat de Podem José Manuel Calvente davant el jutge són “rumors, sospites o suspicàcies” del denunciant, que ha demostrat que té una clara enemistat i animadversió amb el partit per al qual treballava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

irlanda del nord

El líder dels unionistes dimiteix després de ser acusat d’abusos sexuals

barcelona
política

Lluís Llach es presentarà a les eleccions al secretariat de l’ANC

barcelona
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
Judicial

L’AN cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA