Política

Més del 12% de participació a mitja tarda el dia que la consulta arriba al cinturó roig de Barcelona

Els organitzadors critiquen els incidents "feixistes" contra el referèndum que s'han produït a Mataró i Cornellà

Uriel Bertran assegura que aquests fets demostren que els demòcrates són els que reclamen el dret a decidir i no determinats "grupuscles unionistes"

El 12,4% dels electors, 60.760 persones, ha votat fins a les sis de la tarda en la consulta sobre la independència, que aquest diumenge se celebra en 47 municipis, la majoria dels quals de l'àrea metropolitana de Barecelona.

Ho ha explicat el portaveu de la Coordinadora Nacional de la Consulta, Uriel Bertran, que ha fet una crida a la participació en les últimes dues hores de jornada electoral.

El diputat d'ERC també ha lamentat els "atacs feixistes" que s'han produït a Mataró i a Cornellà de Llobregat, on alguns veïns, homes de mitjana edat, han intentat boicotejar la votació. Segons els organitzadors, però aquests incidents no han alterat el desenvolupament normal de la jornada.

Comptant el vot anticipat, que ja representava el 7% dels electors convocats, fins a les 6 de la tarda han votat un 12,4% de les 490.000 persones amb dret a vot en la consulta avui.

El portaveu de la coordinadora, Uriel Bertran, ha animat els ciutadans a aprofitar les dues hores que quedaven fins que es tanquin les urnes, a les vuit del vespre, per fer un "acte de compromís amb el país". De fet, ha argumentat que esperen una afluència important de votants en aquestes dues últimes hores, perquè és una de les franges del dia, juntament amb la que va de les 12 fins a les dues del migdia, en què hi ha més moviment en els col·legis electorals.

Pel que fa als incidents de veïns contraris a la consulta, que són els primers des de l'intent de boicot de la Falange el 13 de setembre a Arenys de Munt, Bertran ha assegurat que "el que es manifesta és que la cultura democràtica es correspon amb els que defensem el dret a l'autodeterminació". "En canvi hi ha grupuscles unionistes que no toleren que el nostre país decideixi amb llibertat', ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona