Política

El primer votant de Sant Feliu de Llobregat ve directament del Sónar sense dormir

Joan Miquel Sánchez ha opinat que la participació disminuirà respecte les anteriors

Es va assabentar de les consultes de casualitat fa dos dies gràcies a un amic

Un cop han obert les urnes de les consultes independentistes que aquest diumenge se celebren en un total de 47 municipis els primers votants no han trigat a aparèixer. De fet, a les nou en punt ja s'ha apropat una primera persona, un jove que ha vingut directament a votar sense dormir després d'una nit de festa al festival de música electrònica del Sónar. Joan Miquel Sánchez ha opinat que la participació en aquesta onada de consultes disminuirà respecte les anteriors però ha volgut participar igualment votant a favor de la independència. 'Vinc aquí perquè crec en això, però avui dia tot això és una mica complicat', ha admès Sánchez.

Sánchez ha explicat que es va assabentar de les consultes de casualitat fa dos dies gràcies a un amic seu que participa en les joventuts d'ERC, i ha constatat que a Sant Feliu no ha arribat massa informació sobre la iniciativa.

Els següents a votar han estat un matrimoni de mitjana edat que s'han apropat al col·legi electoral situat a l'Ateneu Santfeliuenc. Jaume Sants també ha constatat que la mobilització en aquesta onada serà «bastant baixa». «Molta gent opina que com que no és vinculant, això no té cap interès. Perquè la gent vingui a votar se'ls ha de perseguir bastant i no sé si s'ha fet prou, ja veurem», ha argumentat.

Sants ha explicat que tant ell com la seva dona estan participant activament en la Iniciativa Popular per celebrar un referèndum a nivell nacional, que el Parlament ja ha admès a tràmit, i fins i tot estan apuntats per ser fedataris.

Quatre observadors internacionals han passat per l'Ateneu Santfeliuenc per comprovar que tot funcionava correctament. Des de Chicago, el professor d'anglès Meic Alger ha explicat que és la primera vegada que fa d'observador oficial, però ja va apropar-se a Arenys de Munt per veure in situ com es desenvolupava aquella primera consulta independentista.

Alger, que està fent un documental sobre la capital catalana i el seu turisme, ha opinat que, pel que ha pogut veure, aquesta onada de consultes està ben organitzada i té totes les garanties democràtiques. De moment no s'han detectat problemes tècnics. També participa com a observador l'actor Javier Gutiérrez.

En el municipi del Baix Llobregat s'han instal·lat vuit col·legis electorals, un d'ells situat en les dependències d'UDC, que ha cedit el seu local. Un centenar de persones ja han exercit el seu dret a vot en el col·legit situat a l'ateneu i el 3% de la població de Sant Feliu ja ha votat anticipadament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat