Política

IMMA COLOM

ALCALDESSA DE TOSSA DE MAR

“La diagnosi és de fragilitat absoluta”

“Si no hi ha empreses, no hi ha treballadors i així no hi ha un plat a taula”

“Volem que hi hagi bonificacions en taxes i impostos fins on es pugui”

Suport i estrès
Metgessa de capçalera i nascuda a Cantonigròs (l’Esquirol), a la comarca d’Osona, treballa al CAP de Tossa des de fa gairebé tres dècades. Ara està en excedència. Per la seva experiència, Imma Colom (Junts) diu que els veïns necessitaran mesures econòmiques i acompanyament després de la Covid-19. “Hi haurà un estrès posttraumàtic”, avisa.

Imma Colom i Canal (1958) és l’alcaldessa de Tossa de Mar des del 2019. És la seva segona etapa al capdavant del consistori (ara amb un pacte amb Endavant i ERC), ja que ja l’havia encapçalat entre el 2007 i el 2011.

Va a l’edifici de l’ajuntament. Com treballa l’últim mes?
Sí, sí, jo vinc cada dia. Hi sol haver l’arquitecte, la secretària d’alcaldia, el cap de recursos humans... Els regidors de l’equip de govern venen de tant en tant. I fem moltes videoconferències amb els regidors de l’equip de govern [el ple del dia 1 va ser telemàtic]. A més, hi ha la policia les 24 hores i una brigada de medi ambient de nou a una.
Quins efectes ha tingut la Covid-19?
De moment, la Setmana Santa ha estat amb carrers buits, sense restaurants ni hotels. Només serveis essencials oberts, com ara alimentació i farmàcia. Encara que vulgui ser optimista, la situació t’entristeix.
Això tindrà continuïtat.
Des del primer dia, dic que això tindrà un efecte d’emergència sanitària, però també sobre la vida de les persones. Hi haurà una afectació socioeconòmica. La gent que treballa de temporada començava per Setmana Santa i podia tenir la paga per als mesos posteriors. Això repercutirà en els usuaris de la llar d’infants, dels casals. Però el més important és la salut i que a ningú li falti el plat a taula.
És important fer front a l’alarma.
A través de la web l’Ajuntament hem anat informant de tot el que ens arriba. Des de contactes de Salut, ajudes econòmiques..., i a través de les xarxes socials hem anat difonent diferents missatges.
Què haurà de fer l’Ajuntament?
Doncs donar suport a la gent que ho necessiti. Quant a qüestions sanitàries, estem molt contents. No tenim constància fins avui [dijous al migdia] que hi hagi cap ingressat [per Covid-19] ni cap defunció. Però després haurem de donar suport i acompanyament en molts aspectes. Hi haurà un estrès posttraumàtic per la situació socioeconòmica i ens haurem de plantejar un canvi en els objectius marcats. Després d’enllestir uns pressupostos d’alegria i il·lusió per al teixit empresarial, haurem de compartir les decisions amb l’oposició [Tossa Unida i Ciutadans] i donar suport emocional i espiritual. Això serà molt fort, per tot el que se’n deriva per a pimes, autònoms i treballadors. Si no hi ha empreses, no hi ha treballadors, i així no hi haurà el plat a taula. La diagnosi és de fragilitat absoluta. Hem de ser capaços d’identificar les persones en funció de cada necessitat, preferència per a les persones.
Tenen propostes econòmiques per actuar contra la Covid-19? Quan faran el ple per aprovar-les?
Farem el ple extraordinari aquest mes. Ja hem anul·lat activitats, i la intenció és introduir bonificacions en taxes i impostos en la mesura que es pugui. Sempre n’hem de parlar amb l’àrea d’Intervenció. Hauria d’incloure les taxes i les ajudes d’urgència per a la població, per pagar lloguers. Tot això requereix feina.
A Tossa es viu del turisme. Tem per una situació econòmica molt delicada?
La gent està molt preocupada. Hem de buscar les fórmules d’acompanyament. Hem d’intentar ser com més positius millor, donar molt suport emocional i presencial sempre que puguem, i presencialment, que no és el mateix que telemàticament o telefònicament.
Encara hi ha l’afegit que encara pateixen els efectes del ‘Glòria’?
Els empresaris estaven acabant de resoldre els danys, i encara no ho havien fet del tot, i esperant les companyies, fent números i sabent com s’havia de resoldre, i ens ve la clatellada de la Covid-19. La presa de decisions canvia absolutament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona