Política

CiU expulsarà del partit una regidora que ha abandonat el govern de Sant Vicenç sense haver tornat l'acta

CiU expulsarà del partit la regidora no adscrita de Sant Vicenç de Montalt, Fina Navarro, que fins la setmana passada era la responsable de les àrees de Medi Ambient i Joventut. Navarro va renunciar a formar part del govern local i a les seves delegacions, però no ha volgut despendre's de l'acta de regidora. L'exedil de Medi Ambient i Joventut va admetre ahir que des de fa temps mantenia discrepàncies amb l'alcalde, Miquel Àngel Martínez (CiU). De fet, va criticar els mètodes «dictatorials» que segons diu utilitza Martínez. «O li dónes la raó en tot o estàs en contra d'ell», va afegir. Cansada de les retallades que constantment tenia en les seves regidories i que les seves opinions no fossin mai escoltades, va decidir presentar la renúncia. Navarró, que també lamenta el fet que el partit mai li hagi donat suport, recorda que quan es va presentar a les eleccions dins de la llista de CiU, va agafar uns compromisos «amb el poble» i amb si mateixa que ara considera que no s'haurien de trencar. Per aquest motiu no entregarà una acta que considera que s'ha guanyat.

La sortida de Fina Navarro torna a deixar el govern de Sant Vicenç en minoria. Tot i que a finals del 2008, la marxa dels dos regidors d'ERC ja va deixar CiU i l'independent d'Amics per Sant Vicenç en una situació semblant, el bipartit ha aconseguit tirar endavant fins ara amb l'ajut del regidor del PP, Javier Mas. Tot i que no s'ha establert cap pacte formal, el popular els ha estat donant suport.

La raó de fons

La direcció comarcal de CiU exigeix a la regidora que, «per ètica», torni l'acta. Com que no ho farà, la federació ha decidit fer-la fora. «Ja es pot considerar expulsada de militància a tots els efectes», assenyala el president de CiU al Maresme, Xavier Badia. El dirigent recorda a Navarro, a més, que a l'inici del mandat va signar un document en el qual es comprometia a tornar l'acta si abandonava el grup. Badia admet que durant el mandat «hi ha hagut molts problemes» amb la regidora i lamenta que la raó de fons de la decisió de Navarro no siguin les desavinences amb l'alcalde com ella diu sinó unes altres, que no dubta a qualificar de «desagradables» i «lletges», sense voler explicar-les.

LA FITXA

FINA NAVARRO
regidora no adscrita
Ha abandonat el grup municipal de CiU i el govern, però manté l'acta de regidora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona