Política

Aprofita i envia’ns el teu cartell per als presos polítics

Escriu-nos a [email protected]

El diari ja ha publicat més d’un miler de cartells per la llibertat dels presos polítics

Els dies de confinament són bons per deixar anar la imaginació i per expressar la nostra solidaritat. Ho podeu fer també amb els presos polítics, a qui aquests dies han suspès les sortides dels seus respectius centres penitenciaris, enviant-nos un cartell perquè el publiquem a les pàgines del diari. Ens el podeu fer arribar a l’adreça [email protected], juntament amb les vostres dades.

A hores d’ara, ja són més d’un miler els lectors que ens n’han adreçat algun. I és que, des del 16 d’octubre del 2017, el dia que la jutgessa de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela va enviar a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, El Punt Avui ha publicat diàriament com a mínim un cartell en solidaritat amb els presos. Durant alguns mesos, després de l’empresonament també del vicepresident Junqueras i de vuit membres més del govern –el gener del 2018–, se’n van publicar dos diàriament. Han estat molts els autors que s’han bolcat a donar suport a la iniciativa, des del primer dia. I de totes les edats.

En l’arrencada de la campanya, ara farà dos anys i mig, hi van col·laborar artistes de renom, que van enviar també els seus cartells. És el cas de Quim Corominas, Quim Bou, Enric Ansesa, Lluís Pau, Carme Miquel, Tom Carr, Manuel Cusachs, Quim Domene, Pilarín Bayés, Vicenç Viaplana, Jaume Rodri, Vacca, Ferran Garcia Sevilla i Jordi Fulla, per citar-ne alguns exemples. D’altres s’hi han anat afegint posteriorment al llarg dels darrers anys. En cada cartell dels que el diari publica –un cada dia, a les pàgines de cada edició–, s’hi identifiquen els dies que fa que els presos estan a la presó –que són diferents en cada cas, perquè hi van entrar en períodes diferents–, i s’hi fa constar també l’autor de l’original.

Aquests dies, en què tots plegats estem confinats, i en què els presos ho estan per partida doble, són un bon moment per ajudar a engreixar la iniciativa i fer arribar la solidaritat als presos, que reben cada dia el diari als seus centres penitenciaris i poden veure la pàgina diària que publiquem. Tots els estils són bons: entre els prop d’un miler que ja s’han publicat fins ara, hi ha des del cartellisme més pur fins a dibuixos, combinacions de pintura amb fotografia...

El Punt Avui es va proposar, aquell 16 d’octubre del 2017, publicar un cartell cada dia –que també es pot veure en el web del diari– fins que els presos surtin de la presó en total llibertat. Aconseguir-ho és en mans de tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona