Política

L’AMI s’ofereix com a model per bastir consensos

Cervera lamenta que s’han sentit “desaprofitats” els últims anys

Budó fa una crida a actuar coordinadament

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, va lamentar ahir que els representants del món local s’han sentit “desaprofitats” els últims anys, quan no han estat convidats a les taules on s’ha parlat de mobilitzacions o fulls de ruta del sobiranisme, i va fer una crida a servir-se’n des d’ara per fer més eficients futures estratègies. “No és un retret, sinó una crida a tenir en consideració aquesta xarxa de lideratges amb una amplíssima implantació territorial”, matisava, durant l’assemblea general que ahir va aprovar l’informe de gestió del 2019, duta a terme amb un centenar d’alcaldes i regidors a l’Espluga de Francolí, en solidaritat per la riuada que hi va haver a l’octubre.

Cervera va reivindicar l’exemple de l’AMI des que es va crear fa nou anys per “l’esforç ingent” que ha fet per buscar consensos amb les institucions i altres entitats independentistes com ara ANC, Òmnium o Súmate, presents ahir, una tasca que es proposa continuar fent i en què s’ofereix com a model en uns moments d’especial picabaralla política. “No podem afrontar el futur si no som capaços de distensionar i superar les desconfiances de l’independentisme”, recalcava. L’alcalde del Port de la Selva reconeixia que, arran de la persecució judicial patida, no s’ha renovat el conveni amb l’Associació Catalana de Municipis que feia que els respectius presidents fossin vicepresidents de l’altre ens, fet, això sí, que permetrà repartir funcions i que l’AMI assumeixi en exclusiva el paper d’espai de debat polític i fòrum amb fins independentistes. Cervera admetia que no tenen “un gran pla”, però que volen insistir a “sumar complicitats i buscar la unitat estratègica”, perquè sigui quin sigui el camí cap a la República “només tindrà èxit des de la complicitat i confiança de tots”.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va tancar l’assemblea tot contestant que el paper de l’AMI “no és gens sobrer”, i que el seu “compromís i determinació” seran importants en el futur. Budó va dir que diàleg i mobilització “han d’anar junts”, ja que la mesa entre governs “no pot ser l’excusa per desmobilitzar i diluir plantejaments”, i va fer una crida a seguir “en el mentrestant” coordinadament i incorporant totes les sensibilitats. “Ens necessitem tots”, concloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona