Política

Sánchez, sobre Catalunya: “Si algú creu en el diàleg, és el PSOE”

El president del govern espanyol considera que la dreta redueix la Constitució “al 155”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest diumenge el seu partit com el garant del diàleg amb Catalunya. Tres dies abans de la primera reunió amb el govern català, Sánchez ha dit que “si algú creu en el diàleg, és el PSOE”.

En un discurs a Galícia, el president espanyol ha insistit que són els socialistes els que “aposten per l’agenda de retrobament amb Catalunya”. Sánchez també ha advertit que el seu govern no admetrà “cap lliçó” de la dreta espanyola sobre “el compromís constitucional del PSOE”, i ha acusat PP, Cs i Vox de voler “reduir la constitució al 155”.

El líder del PSOE ha dit al “tripartit de l’apocalipsi” que si no es volen “arremangar” pel progrés d’Espanya, “no hi posin obstacles”.

Sánchez també ha defensat que el govern de coalició amb Unides Podem treballa “a ple rendiment” i amb “total entesa”. “Tenim un projecte de país”, ha defensat, acusant el PP d’haver apostat per la “involució”.

“Avui, la dreta, desgraciadament, s’ha aliat amb els que volen tornar a una Espanya on no retornarem”, ha subratllat el president espanyol.

Així doncs, durant l’acte de proclamació de Gonzalo Caballero com a candidat a la presidència de la Xunta per a les eleccions del pròxim 5 d’abril, el president del govern espanyol ha apel·lat a aquesta capacitat de diàleg dels socialistes per donar suport al seu aspirant, a qui li ha encomanat contribuir “a un país en concòrdia, convivència i igualtat”.

Aquests pilars no poden ser garantits -ha recalcat- per l’actual president gallec, Alberto Núñez Feijóo, referent d’un PP les sigles del qual encara signifiquen a tot l’Estat “corrupció, retrocés social i confrontació territorial”, en paraules de Sánchez.

Per aquest motiu, Sánchez ha ironitzat que l’actual president gallec “amaga” la seva pertinença a aquest partit i ha manifestat que “l’onada del canvi ha arribat” també a aquest territori i portarà a Caballero a rellevar-lo així que es celebrin els comicis autonòmics.

El candidat socialista ofereix, segons l’opinió de Sánchez, una alternativa “d’exemplaritat” davant de la “corrupció” dels populars i de “diàleg territorial” davant la “confrontació” deslleial de la qual han fet gala el PP i els seus dirigents en els últims mesos.

El president del govern espanyol ha traslladat que, quan hi ha “molt soroll en l’ambient”, és perquè “sempre hi ha la dreta al capdavant de l’oposició”, tal com va passar anteriorment el 1993 i 2004, moments que ha indicat com els de més “crispació” política en la història de la democràcia.

“Si volen crispar, que crispin”, ha replicat Sánchez, que ha defensat que al PSOE han de seguir desenvolupant l’agenda d’un govern que “funciona a ple rendiment i a plena entesa” tot i els atacs que rep, tal com demostren -ha citat- mesures com la pujada del salari mínim interprofessional, la revaloració de les pensions o l’inici dels tràmits per aprovar una llei d’eutanàsia.

Entre els compromisos per complir ha esmentat alguns especialment relacionats amb Galícia, com l’aprovació d’un estatut per als consumidors electrointensius o programes per fomentar la creació d’ocupació, així com reformes per a un “nou marc de relacions laborals” que asseguri els drets dels treballadors.

Sánchez no ha dubtat en la seva intenció d’emprendre aquest camí independentment de la posició d’una dreta a la qual li ha recriminat que “s’ha aliat amb aquells que volen tornar a una Espanya a la qual no tornarem” en comptes d’afavorir el camí cap al progrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona