La gestió de l'aigua ha provocat el trencament entre el govern d'ERC i PSC a Riells

El govern d'ERC haurà d'acabar el mandat en minoria

La peculiar gestió de la xarxa de l'aigua ha estat la gota, i mai tan ben dit, que ha fet vessar el vas en les desavinences que mantenien des de fa un any ERC i el PSC, en l'acord del govern municipal de Riells i Viabrea. Resulta que actualment, tant els pous que subministren l'aigua, com un 40% de la xarxa són de propietat privada, concretament de l'empresa Aigües de Tordera.

Segons explica l'alcalde d'ERC, Josep Maria Bagot, s'havia aconseguit un acord amb l'empresa perquè cedís al municipi tant els pous de captació com el40% de la xarxa a canvi de donar-los la concessió i del pagament d'un cànon al municipi de 60.000 euros l'any. A banda, sempre segons Bagot, l'empresa es comprometia a avançar a l'Ajuntament 600.000 euros en concepte d'avançament del cànon.

Els socis del PSC, explica l'alcalde, s'hi van oposar des d'un principi i plantejaven com a alternativa l'expropiació per part del municipi tant dels pous d'abastament com la part de xarxa que és en mans privades. Una vegada fet això, són partidaris d'obrir un concurs sobre la gestió de l'aigua i que sigui qui el guanyi qui n'assumeixi el cost de l'expropiació.

L'alcalde considera que aquesta via és inviable pel fet que l'expropiació obriria –gairebé segur– un procés municipal que es podria eternitzar, a banda que és dóna la peculiaritat que els pous d'abastament es troben fora del terme municipal de Riells, concretament al terme de Sant Celoni.

Pel que fa al centre d'atenció primària, el PSC aposta perquè sigui la Generalitat qui n'assumeixi el cost.

Finalment, el grup socialista tampoc veu necessària la construcció d'un camp de futbol, mentre que Bagot considera vergonyós que una població de 4.000 habitants no disposi d'aquest equipament.

Per altra banda, la cap de llista del PSC, Sonia da Silva, diu que no té res a dir ni comentar de tot aquest assumpte.


ELS PROTAGONISTES

JOSEP MARIA BAGOT
alcalde de riells i viabrea
«Des de fa més d'un any ja cedíem amb massa coses amb els socis del PSC. Ara les traves i les desavinences que han provocat en projectes tan importants per al dia a dia han fet que els féssim fora del govern»
SONIA DA SILVA
portaveu municipal del psc
«De tot aquest assumpte hem decidit, de moment, guardar silenci i no dir res de res. En tot cas, quan arribi el moment que nosaltres creguem oportú ja manifestarem la nostra posició»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs