Política

El noi de la dessuadora taronja detingut a Via Laietana el 18-O es querella contra la Policia Espanyola per maltractaments

El Guillem, de 17 anys i de Sant Cugat del Vallès, explica el seu cas en una roda de premsa

És la primera querella que es presenta contra la policia espanyola i per maltractaments arran de les detencions en les mobilitzacions contra la sentència de l’1-O

Es diu Guillem, té 17 anys, estudia Batxillerat i viu a Sant Cugat del Vallès. Les imatges de la seva detenció es van fer virals a les xarxes socials, per la brutalitat de la Policia, tenint en compte que el noi estava assegut a la Via Laietana a primera fila, manifestant-se de forma pacífica el 18 d’octubre. Aquest dimarts els seus advocats, d’Alerta Solidària, han anunciat que han presentat una querella contra la Policia Espanyola per maltractaments.

És la primera querella que es presenta contra la policia espanyola i per maltractaments arran de les detencions en les mobilitzacions contra la sentència de l’1-O. En llibertat vigilada, el Guillem està acusat de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. I no se li permet acostar-se a menys de 200 metres de la Via Laietana .

El Guillem, acompanyat dels seus pares, advocats i amb el suport d’una cinquantena de persones, ha protagonitzat una roda de premsa per explicar el seu cas .

Segons ha explicat a través d’una carta llegida per una amiga de la família, el Guillem es va quedar enrere quan hi va haver l’estampida de gent fugint de la policia, tal com es veu en el vídeo, perquè estava intentant agafar un mocador de paper per a un company, assegut darrere seu. Aquests pocs segons que el van fer reaccionar tard, van fer que la policia espanyola el detingués.

El Guillem explica que el van colpejar i fer mal mentre el detenien i després també va rebre un tracta humiliant a la comissari de la Verneda, on no li van donar menjar durant el temps que va estar arrestat i el van fer estar de genolls, entre altres coses.

De moment, Alerta Solidària ha pogut identificar vuit dels policies que van intervenir en la seva detenció. Amb tot, han fet una crida per demanar imatges del moment de la detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona