Política

Gabriel vol una reacció al TS de ressò exterior

L’exdirigent de la CUP veu buida la unitat sense deixar clara l’estratègia

L’exdirigent i exdiputada de la CUP exiliada a Suïssa, Anna Gabriel, considera l’atenció internacional al conflicte català com una de les claus de futur i per això fa una crida a una resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents catalans que enviï el missatge al món que el moviment independentista continua “dempeus”. En una carta pública dirigida a la militància de la formació, Gabriel adverteix que “les oportunitats no duren per sempre” malgrat la repercussió internacional que van tenir les imatges de l’1-O i defensa que, per atreure l’atenció internacional, caldrà generar “noves oportunitats”.

En la carta, l’exdirigent dona entenent que la reacció política i ciutadana a la sentència que es preveu condemnatòria ha de ser una d’aquestes noves oportunitats. Així, Gabriel dona les gràcies per avançat a les que “esteu preparades per llançar al món el missatge que continuem dempeus per la màxima llibertat política i la màxima justícia social pel nostre poble”. Però avisa que cal fer autocrítica, reconèixer què va fer guanyar legitimitat i credibilitat al sobiranisme davant de l’opinió pública internacional però també admetre què va fallar. Sense aquesta revisió crítica i sense deixar clar quins són els “instruments” i els “mitjans necessaris” per continuar amb el procés independentista, Gabriel considera que “la unitat és una paraula buida” i propaganda partidista, “moltes de les proclames”. La crida a la unitat no serveix de res, conclou, si no hi ha la determinació que es va tenir l’1-O ni “l’amplitud” de resposta del 3-O. Per si encara calia precisar més la crítica a dirigents independentistes, Gabriel adverteix que “el que es diu en públic i la realitat” s’han de correspondre.

Gabriel també acusa sectors dels partits d’utilitzar la solidaritat amb els presos i els exiliats com a instrument de “pressió” i “coacció” a d’altres actors i, en la línia de la CUP, defensa que tant excepcional és la situació dels presos i exiliats com els “milers d’encausats” per diverses causes: la pobresa, les morts de refugiats a la Mediterrània i els assassinats masclistes. Per això, diu, els governs independentistes i d’esquerres no poden defugir la responsabilitat de fer front a la pobresa, a la desigualtat i a la injustícia social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona