Política

JxCat i ERC criden a una Diada massiva en vigílies de la sentència de l’1-O

Eduard Pujol demana calma i es mostra convençut de l’èxit de la mobilització: “Hi serem tots perquè és una necessitat de país”

Marta Vilalta: “Queden 15 dies per canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d’alguns i tornar a sortir al carrer”

Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han animat aquest dissabte a secundar la manifestació de la Diada de l’11 de Setembre, que arriba en vigílies de la sentència de l’1-O i amb una davallada d’inscrits que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) xifra en un 25%.

En declaracions a RAC1, el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha fet una crida a la calma i s’ha mostrat convençut que la Diada d’aquest any tornarà a ser un èxit.

“Hi serem tots perquè és una necessitat de país”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha recordat que “seguim patint una repressió duríssima, seguim tenint presos polítics, i per això cal que hi siguem tots i tornem a mostrar unes imatges espectaculars de civisme i lluita col·lectiva”. “Estem davant una sentència a l’horitzó que s’entreveu amb molt poca justícia i molta injustícia”, ha advertit.

Pujol també s’ha mostrat optimista sobre la possibilitat d’una estratègia d’unitat de l’independentisme. “El calendari que afrontem aquest setembre i octubre ens obliga a teixir una estratègia d’unitat entre tots els actors.

“Malgrat els entrebancs, sempre hem estat capaços de trobar el nexe d’unió i aquesta vegada no serà una excepció”, ha assenyalat.

Quinze dies per “canalitzar el sentiment de desil·lusió”

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, s’ha manifestat en termes similars en declaracions a la mateixa emissora i també ha fet una crida a participar en la mobilització. Ha considerat que la davallada d’inscrits a la manifestació pot ser “un toc d’atenció” però s’ha mostrat convençuda de l’“èxit” un any més de la convocatòria.

“Fem una crida perquè hi hagi moltíssima gent a l’11-S i no se n’alegrin aquells que voldrien que no fos un èxit”, ha insistit.

“Queden 15 dies per poder canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d’alguns cap a sentiments d’il·lusió, de tornar a sortir al carrer per dir que hi som, malgrat la repressió”, ha reflexionat.

Vilalta ha explicat que els màxims dirigents d’ERC, a més de participar en la manifestació, aniran en algun moment de la Diada als centres penitenciaris on estan tancats per l’1-O els líders independentistes per “denunciar la injustícia” del seu empresonament preventiu. “Nosaltres serem a la manifestació i també anirem davant de les presons per reivindicar aquesta injustícia de presó política que vivim al nostre país”, ha avançat.

Sobre l’estratègia unitària dels partits independentistes, la portaveu republicana s’ha mostrat més críptica. “S’ha de seguir treballant i intensificar les reunions entre tots els actors de l’independentisme. Cal poder transmetre ben aviat avenços en aquest sentit, encara que siguin petits punts d’acord. Són els deures que estem fent”, s’ha limitat a dir.

Vilalta ha recordat que “quan hem estat capaços de posar-nos d’acord –no només els partits polítics sinó també les entitats– és quan més forts hem estat i més hem avançat”. “Ens cal poder forjar aquesta estratègia unitària, sabent que hem de poder fer compatibles les nostres diferències. En lloc de retrets, cal focalitzar que l’adversari és comú”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES