Política

Pyongyang llança dos nous míssils i rebutja la proposta de diàleg de Seül

Es tracta del sisè test d’aquest tipus des del 25 de juliol passat

Constitueixen un “avís” contra les maniobres militars conjuntes entre Corea del Sud i els EUA

Corea del Nord va disparar ahir almenys dos míssils després d’haver denunciat els exercicis militars conjunts de Corea del Sud i els Estats Units i d’haver donat per acabades les converses intercoreanes. Els llançaments van tenir lloc a primera hora del matí a la província de Kangwon, a la costa oriental nord-coreana. Segons l’anàlisi de l’estat major conjunt sud-coreà (JCS), els projectils, de curt abast, d’un model encara per identificar, van caure a la mar de l’Estat, anomenat també mar del Japó, segons va informar la JCS. El Ministeri de Defensa del Japó va dir que els míssils no havien arribat a les aigües territorials del país ni a la seva zona econòmica exclusiva. El règim nord-coreà ha dut a terme sis llançaments des del 25 de juliol passat, quan va anunciar haver provat dos míssils de nou desenvolupament propi. L’últim test s’havia produït la setmana passada. Abans del llançament, el règim de Kim Jong-un va qualificar el president sud-coreà, Moon Jae-en, de “tipus insolent” i “superat per la por” i va rebutjar el discurs que havia pronunciat el dia anterior sobre la unificació de la península Coreana. En el seu discurs anual del dia de l’alliberament, Moon es va comprometre a reunificar la península de Corea el 2045, en el centenari de la independència de Corea. Un portaveu del Comitè de Corea del Nord per a la Reunificació Pacífica del País va qualificar els comentaris de Moon d’“imprudents”, en un comunicat publicat ahir.

“No tenim res a parlar amb les autoritats sud-coreanes ni tenim la intenció d’asseure’ns amb ells de nou”, deia el comunicat difós pel règim nord-coreà, que ahir va rebre la visita del viceministre rus d’Afers Estrangers rus, Igor Morgúlov, per tractar la crisi a la península.

Corea del Sud, per la seva banda, va instar el país veí a aturar aquests llançaments, que podrien augmentar la tensió militar a la península, i va advertir que tant el país com el seu aliat, els EUA, es mantindran en alerta. Seül va publicar la setmana passada un nou pla quinquennal de defensa, en què advoca per adquirir nous radars de detecció de míssils i naus equipades amb sistemes d’intercepció de projectils per fer front a l’augment dels llançaments de Pyongyang, la qual cosa no va agradar al país veí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona