RAMON CREIXELL

ALCALDE DE SANT QUINTÍ DE MEDIONA

«Tinc la confiança que ara tindré el mateix suport per part de CiU»

L'alcalde de Sant Quintí de Mediona defensa l'estabilitat del govern de concentració, es mostra esperançat d'obtenir els ajuts de la llei de barris i es marca com a objectiu abans del 2011 consensuar la creació dels vigilants municipals

El socialista Ramon Creixell és des de finals de març el nou alcalde de Sant Quintí com a conseqüència del pacte de govern entre CiU, el PSC i el PP que preveu que Creixell presideixi el govern local els darrers catorze mesos del mandat abans de les eleccions municipals.

–El canvi d'alcalde representa també un canvi de política?
–«No es canvia el govern ni tampoc hi ha un canvi en la política perquè l'orientació ja es va fixar en bona part en el document d'acords i en el transcurs del temps s'han anat incorporant aspectes no recollits. La meva alcaldia donarà continuïtat al govern, complirà amb l'esperit i la lletra del pacte i no crearà alteracions quan falten catorze mesos per acabar el mandat.»
–Suposo que els reptes de futur quan falta un any per a les municipals és que s'obtingui la llei de barris.
–«Hi confiem perquè hi hem esmerçat molts esforços i perquè tenim molts indicadors que afavoreixen la seva concessió. És una ruta de treball per al que queda de mandat molt útil independentment que s'obtingui o no l'ajut. Si no s'obté l'ajut es farà igualment però no pas tal com voldríem. Hi ha pendent l'escola, que començarà relativament aviat, s'està fent el camp de futbol i hi ha la primera fase de remodelació del centre de la vila..., i la capacitat de finançament és limitada.»
–Quina és la seva agenda d'actuacions pendents abans d'acabar el mandat?
–«Els objectius que tenim són conservar en bones condicions l'espai públic i els equipaments, potenciar el Jardí com a centre cívic i adequar-lo a la seva condició de centre de la vida comunitària, establir les bases per dotar-nos d'un servei d'atenció més integral per a la gent gran, traslladar la biblioteca a un edifici que permeti incrementar les seves activitats i dinamitzar el patrimoni, sobretot les Deus i el centre històric, entre moltes altres coses. Però, per damunt de tot això, desitjo que assolim un acord polític per salvaguardar la tranquil·litat i la seguretat ciutadana, és a dir la creació d'auxiliars de policia, els vigilants. Si ho aconseguim iniciar aquest mandat ja em donaré per satisfet. A més, crec que és necessari un acord social per implicar les famílies en l'educació de l'esperit cívic dels infants i dels joves. Si no els eduquem per al civisme totes les inversions seran diners llençats.»
–ERC no veu la mateixa estabilitat al govern que vostès pregonen.
–«Els integrants del govern hem dialogat molt, hem arribat a acords i hem impulsat iniciatives importants. El PSC ha treballat amb tota la intensitat possible i amb tota lleialtat en el temps de l'alcalde Guillem Nadal. Tinc la confiança que ara tindré el mateix suport per part de CiU. D'aquí al 2011 l'únic canvi que desitjo en el govern és que s'hi sumi ERC i assolim un govern d'unitat, per tenir més possibilitats en el pla de barris.»
–Vostè va defensar un major reconeixement del Penedès. No creu que aquest àmbit s'hauria de reconèixer ara dins de la llei de vegueries?
–«Vull tanta institucionalització del Penedès com sigui adequat. La posició que he defensat mentre ha durat el debat intern en el meu partit ha tingut un punt de relativitat, perquè crec que l'espai veguerial Penedès és viable. Vull més Penedès, però no crec que fos bo per a Catalunya una atomització de les seves institucions regionals. Després del procés de debat intern en el PSC, faig meva la posició del meu partit.»

Mutisme sobre el seu futur polític

Creixell manté un hermètic mutisme encara, de manera pública, sobre el seu futur polític, però deixa clar que malgrat el que s'hagi pogut dir «ni jo ni el meu partit pactem el que farem amb els nostres adversaris». Fa temps, CiU va insinuar la retirada de l'alcalde Josep Poch (CiU) de la política i el pacte d'unitat com un acord entre les dues formacions que portava inclòs també la retirada al final de mandat de l'històric cap de llista socialista. Creixell diu que el seu horitzó és motivar encara més el govern, fer feina i intentar que ERC se sumi a l'acord de governabilitat al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona