Política

AGUSTÍ LLOP

ALCALDE DE RIUDAURA

“Som dels que més creixem en població”

L’alcalde diu que treballarà per ampliar l’escola i crear habitatge

Entoma les polèmiques del centre cívic i la depuradora

Agustí Llop (Roda de Ter, 1970) és gerent d’una empresa metal·lúrgica. Fa dotze anys que és a l’Ajuntament, vuit anys com a regidor, els darrers quatre a l’oposició i ara com a alcalde.

ERC ha recuperat l’alcaldia amb Agustí Llop, després de quatre anys. El flamant alcalde hereta problemes com el del centre cívic i la depuradora i afirma que cal fer una aposta per ampliar l’escola i crear oportunitats de nous habitatges.

Satisfet pel resultat electoral?
Estic molt agraït per la confiança de la gent. Fer llistes electorals i que la gent es mogui és difícil, encara més en municipis petits com el nostre, que té menys de 500 habitants. Tot i això, hi va haver dues llistes i una participació del 84%.
Vostès són la continuïtat de l’alcaldessa Eulàlia Masana?
No, som del mateix partit, hem recuperat l’alcaldia, però això no vol dir que siguem la mateixa cosa. De fet, sóc l’únic amb experiència dins el consistori.
Quin Ajuntament s’han trobat?
Molt sanejat. De fet, el govern i l’oposició estàvem totalment coordinats i hi havia transparència total. Hi ha hagut un traspàs molt ordenat de l’antic govern i això fa que hi hagi continuïtat en els projectes.
Posi’n algun exemple.
Hi havia pendent d’acceptació l’obra d’instal·lació de plaques solars d’autoconsum a l’edifici de l’ajuntament i ho vaig signar sense cap recança. Ara mateix, s’ha de fer l’acceptació de l’adequació d’accessos de la planta superior del dispensari, un projecte que també és de l’equip de govern sortint.
Els problemes amb el centre cívic continuen...
Hi ha un projecte elaborat per l’antic consistori i votat en una consulta popular. Però no hi ha el finançament dels 650.000 euros que costa, que han de compartir l’Ajuntament, RCR, l’equip redactor del projecte, la Generalitat i la Diputació. La nostra proposta és partir el projecte d’acord amb RCR per poder executar-lo en fases, que farem d’acord amb el finançament que tinguem.
Continuen sense depuradora...
Sí, i això no pot continuar essent així. L’ACA té el projecte elaborat però pendent de l’assignació pressupostària. El compromís era que el 2020 o el 2021 es faria, però ni ha començat l’expropiació del terreny.
Quins són els principals projectes del mandat?
Hem d’ampliar l’escola, que ha passat de 40 a 90 alumnes. Tenim una proposta d’ampliació i estem pendents del retorn d’una part del terreny que permetria d’ampliar l’espai de lleure i alleugerir el problema mentre no s’amplia l’edifici.
A què atribueix aquesta situació?
Som un dels municipis de la Garrotxa que més creixem en població, sobretot amb població jove. A això cal afegir que l’escola desenvolupa un pla pilot d’Ensenyament que ha engrescat molta gent. La meitat dels alumnes no són del municipi. Molts dels seus pares, però, si hi hagués habitatge disponible es quedarien a viure a Riudaura. Ara, la iniciativa privada està rehabilitant habitatges buits, però és un procés lent i costós. L’Ajuntament dona totes les facilitats per accelerar el tema. Paral·lelament, hi ha una promoció immobiliària aturada que, si es reactiva, portaria més gent al poble, i promovem un canvi d’usos al POUM perquè en una antiga filatura es puguin fer pisos.
Preveu habitatge social?
De moment, hem mantingut una trobada amb els tècnics del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per assessorar-nos sobre quin tipus d’equipament per a la gent gran poden fer als pisos superiors del dispensari. Estem oberts a tot. Pensant amb la gent gran i, en general, amb les persones amb mobilitat reduïda, volem aprofitar el trasllat del dispensari, fins fa poc als baixos de l’ajuntament, per habilitar-hi les oficines municipals.
El problema de la fracturació hidràulica està aturat?
No ben bé, hi ha hagut moviments en el sentit que el govern espanyol continua dient que la Generalitat no pot aturar les obres i vincular-les als estudis d’impacte.
Hi ha empreses prospectores que tornen a la càrrega?
No, de moment, no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona