Política

Batlle veu “desbordada” la seguretat en l’oci nocturn

La policia ocupa el Port Olímpic i el front marítim de Barcelona per contrarestar l’increment de la inseguretat

Es pretén posar més videovigilància i recórrer a l’auxili de la seguretat privada

A grans mals, grans remeis. El nou responsable de la seguretat a la ciutat de Barcelona, Albert Batlle, ha arribat a la conclusió que les zones d’oci de la façana marítima de la ciutat suporten un “desbordament” i, per posar-hi remei, ha ordenat un reforç policial a l’àrea de discoteques del Port Olímpic i del front marítim. L’objectiu és pacificar l’oci nocturn i evitar situacions com les del cap de setmana passat, quan un ciutadà xinès va morir de resultes d’una baralla de bar amb uns homes originaris de l’est d’Europa.

Amb l’objectiu d’analitzar la situació que s’hi viu, Batlle es va reunir ahir amb responsables policials i representants del sector en una trobada a la qual van assistir el gremi de restauradors, el capità del Port Olímpic, empresaris de l’oci del front marítim, de les empreses de seguretat i només un dels vint-i-set locals del port que hi estaven citats.

Batlle no va donar importància al lleig que aquests empresaris van fer a la convocatòria, que es pot atribuir a la falta de perspectives de futur que tenen aquests, ja que es tracta d’uns locals condemnats a morir l’any vinent per la nova dinàmica que l’Ajuntament vol donar al port. Això és el que es va encarregar de recordar ahir mateix la tinenta d’alcalde, Janet Sanz, quan va assegurar que “el Port Olímpic no necessita oci nocturn” i que quan les concessions acabin, la primavera de l’any vinent, es donarà una nova orientació a l’espai amb una activitat basada en l’economia blava, la cultura i també l’oci familiar.

Mentre l’activitat no canviï, les nits d’oci es duran a terme sota l’ull vigilant d’unitats dels Mossos d’Esquadra, dels ARRO, i també de Guàrdia Urbana, especialment desplaçats a la zona. També hi ha la voluntat d’incrementar la vigilància a través de la instal·lació de noves càmeres de seguretat i d’aconseguir la implicació de la seguretat privada que es desplegarà a l’exterior dels locals oferint suport als policies. Aquest increment de la vigilància privada ha d’anar a càrrec, evidentment, dels empresaris dels locals.

L’acció de l’Ajuntament no només serà policial, sinó també administrativa amb un reforç del control de l’activitat per comprovar si es respecten horaris, límits de capacitat, etc. En compliment d’aquests controls, la setmana passada el districte de Sant Martí va ordenar tancar dos locals, però un jutge va ordenar la suspensió cautelar de la mesura. Per acabar d’ajustar el desplegament, es posaran en marxa dues comissions que estudiaran mesures concretes, una per al Port Olímpic i una altra per parlar del front marítim. També és voluntat de l’Ajuntament combatre els casos de violència sexual amb un increment dels punts violeta d’informació.

LA FRASE

El Port Olímpic de Barcelona no necessita oci nocturn, necessita economia blava
Janet Sanz
tinenta d’alcalde de barcelona

“Els manters, activitat il·legal”

Albert Batlle es va mantenir ahir fidel al seu discurs de contundència en relació amb l’activitat del top manta quan se li va preguntar sobre la possibilitat que el col·lectiu de venedors ambulants es reuneixi amb l’Ajuntament. Aquesta és una opció plantejada dimecres pels mateixos venedors que es van concentrar a la plaça de Sant Jaume i que estan disposats a negociar un horari. Batlle va ser contundent a dir que el top manta és “una activitat il·legal”, tot descartant així de manera indirecta qualsevol negociació que hi pugui tenir el consistori. La pressió sobre els manters està fent que al llarg dels punts turístics de la ciutat es jugui constantment al joc del gat i la rata. Amb venedors que s’hi posen mentre la policia no arriba, corredisses, parades en un altre costat fins que tornen a aparèixer els agents. Per aquesta tarda el col·lectiu de venedors ha convocat una manifestació a Canaletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat