Política

“L’aigua és la nostra prioritat”

INDÚSTRIA Fan créixer la zona industrial amb una quinzena de parcel·les per donar resposta a les necessitats dels petits industrials i treballen per fer un centre de serveis per a la gent gran

Des del 1995
Josep Maria Cervera Pinart va entrar com a regidor a l’Ajuntament del Port de la Selva l’any 1995. És llicenciat en geografia i història i va treballar al monestir de Sant Pere de Rodes i després al Parc Natural del Cap de Creus, feina que va deixar el 2007 per dedicar-se de ple a l’Ajuntament.

És alcalde del Port de la Selva des del juny del 2011. Un dels temes que més preocupen Josep M. Cervera és aconseguir que el municipi tingui aigua potable tot l’any, cosa que ara no passa, “no pas perquè hàgim tingut un creixement desmesurat” de població sinó perquè “sempre hem funcionat amb la nostra aigua” –afirma–, però des de fa uns anys quan baixa el nivell de l’aqüífer l’aigua se salinitza.

L’any passat van haver de portar una dessalinitzadora mòbil per garantir aigua potable. Com està aquest any?
L’any passat va ser una situació molt puntual i extrema i aquest any les condicions no són les òptimes.
I què s’ha de fer per solucionar el problema de l’aigua?
Hi ha qui pensa que el nostre municipi ha tingut un creixement desmesurat de població i que per això tenim problemes d’aigua. I això no és així. Som dels pocs municipis de la costa del Mediterrani que no generem cap dèficit a cap altre compte perquè sempre hem funcionat amb la nostra aigua. El problema és que els darrers anys ha plogut molt menys i quan el nivell d’aigua de l’aqüífer baixa se salinitza i no podem eliminar la sal. Per això, i tot i que no renunciem a la nostra aigua, cal que sempre hi hagi una alternativa que ara no tenim. I la teníem perquè no estem connectats a la xarxa de la Costa Brava nord, procedent de l’embassament de Darnius-Boadella. Per a l’Ajuntament aquesta connexió és una prioritat i treballem perquè pugui ser una realitat al més aviat possible. Si podem tenir-ho solucionat el 2020, que no sigui el 2021.
La moratòria urbanística que ha fet la Generalitat al litoral els va sorprendre.
Vam estar molt descontents de com es va fer perquè la Generalitat va tirar pel dret sense tenir en compte els ajuntaments. Ens vam queixar molt perquè entenem que la Generalitat ha de reforçar el paper dels ajuntaments i els alcaldes i va semblar que nosaltres ho fèiem malament i ells venien a posar ordre. Aquesta moratòria ens ha generat una inseguretat jurídica molt gran.
A més de l’aigua, quins altres projectes hi ha sobre la taula?
La zona industrial. És un tema que arrosseguem del darrer mandat i ara ho tenim molt a punt. És fer créixer la zona industrial amb una quinzena de parcel·les. Amb això esperem poder donar resposta a les necessitats dels petits industrials que tenim aquí en aquests moments i d’alguna nova empresa. Hem acabat la carretera de Sant Pere de Rodes. Era complicat i hem tardat vuit anys. Juntament amb el tema de l’aigua, seran les inversions més importants dels anys que soc alcalde.
Estan treballant també per un centre de serveis per a la gent gran?
Som un poble que anem envellint i estem treballant per disposar d’un centre de serveis per a la gent gran en aquest mandat. A més, estudiem fórmules per aconseguir créixer en pisos de lloguer social, i com que tenim una vida cultural important i la volem mantenir, volem disposar d’un espai més potent del que tenim ara per donar resposta a aquestes inquietuds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ