Política

Balliu i Garriga tindran dedicació plena al Consell Comarcal de la Selva

El president i alcalde de Caldes cobrarà 58.372,36 euros anuals bruts, i el batlle d’Arbúcies, 48.500

JxCat gestiona la meitat de les vuit àrees de govern

El pacte de govern al Consell Comarcal de la Selva entre Junts per Catalunya (deu consellers), Independents de la Selva (cinc) i el PSC (quatre) inclou dues dedicacions plenes. El president, Salvador Balliu, i el vicepresident primer, Pere Garriga, es dedicaran a l’ens supramunicipal i cobraran 58.372,36 euros i 48.500 euros, respectivament, segons es va aprovar en el ple extraordinari d’ahir.

Balliu és l’alcalde de Caldes de Malavella, on cobra per assistències a plens i comissions. El mateix passa amb Garriga, que és el batlle d’Arbúcies. En el màxim òrgan de gestió, i fruit del pacte de govern fins al 2023, el regidor de Vidreres Francesc Becerra (PSC) serà el vicepresident segon. Tindrà una dedicació del 50% al Consell Comarcal i cobrarà 24.250 euros anuals bruts. El gerent, Martí Pujals, cobra més que el president. Pujals, que és personal eventual, percep 60.059 euros.

Menys per assistència

La CUP i Ciutadans van trobar excessiva la despesa en representants polítics del Consell. Balliu explica que els consellers cobren menys per assistència, i per exemple, a la comissió permanent, on hi ha 17 dels 19 consellers de govern, per assistir a una sessió es cobren 400 euros quan abans se’n cobraven 465. Els diners destinats als polítics pugen “poc més, uns 10.000 euros al cap de l’any”, diu Balliu.

El vicepresident primer, Pere Garriga (IdSelva), justifica la seva dedicació exclusiva als serveis que “volem seguir” prestant –diu– als ajuntaments. Per Garriga, que gestiona les àrees de Territori i Sostenibilitat i Promoció del Territori, hi ha camí a fer a l’hora de gestionar les catorze depuradores comarcals i rebre fons europeus per a projectes comarcals.

El Consell, que té uns 400 empleats, incloent-hi els de l’empresa Nora, s’ha distribuït en vuit àrees, que ja tenen els seus responsables polítics: Gestió Tributària i Hisenda (Carles Roca), Promoció Econòmica (Eduard Colomé i Albert Robert), Organització Interna (Josep Solé, Maria Rosa Vila i Àstrid Desset), Serveis a la Ciutadania (Mia Ametller, Joan Antoni Hervías i Mònica Rabassa), Promoció del Territori (Francesc Bota i Pere Fernández), Territori i Sostenibilitat (Martí Nogué, Joaquim Vivas i Pere Garriga), Atenció a les Persones (Francisco Jurado, Anna Belén López i Francesc Becerra) i Medi Natural (Francisco Pastor i Francesc Becerra). JxCat gestiona quatre àrees, i IdSelva i el PSC, dues.

A banda de Balliu i Garriga, hi ha quatre alcaldes a l’equip de govern: Eduard Colomé (Sils), Josep Solé (Riudarenes), M. Rosa Vila (Amer) i Àstrid Desset (Anglès). De la comissió especial de comptes els vuit representants són: Carles Roca (JxCat), Carme Ruano (ERC), Martí Nogué (IdSelva), Anna Belén López (PSC), Cristina Simó (els comuns), Miguel Ángel González (Ciutadans) i Ivette Casadevall (CUP).

LA XIFRA

1
àrea
de distribució té un sol conseller: Gestió Tributària i Hisenda, a càrrec de Carles Roca. La resta són compartides.

LA DATA

11.07.19
Va ser
el dia que es va constituir el ple del Consell de la Selva, que va designar Balliu president amb 18 vots de 33.

Donació de CaixaBank per a l’escola Ventijol

Un conveni entre el Consell Comarcal i CaixaBank permetrà finançar part del cost del transport del casal d’estiu dels alumnes de l’escola Ventijol, l’única d’educació especial de la comarca. El centre, amb seu a Blanes, té un centenar d’alumnes provinents de setze pobles de la comarca. El cost del transport és de 13.000 euros, i la donació de CaixaBank ha estat de 8.000 euros, segons l’acord subscrit entre el president del Consell Comarcal en funcions, Salvador Balliu, i la directora de banca d’institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle.

El conveni inclou un ajut de La Caixa de 2.000 euros per comprar material educatiu en serveis socials bàsics. A l’acte, el dimarts 9, també hi van assistir el cap del departament de Serveis a la Ciutadania, Jordi Solà, i el cap del departament d’Atenció a les Persones, Joan Busquets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona