Política

Pla de l’Estany

Francesc Castañer, el primer president republicà

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer (IdP- ERC), va ser elegit ahir president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, amb els vots del seu grup (nou consellers) i del representant de Sumem Banyoles. Per primer cop, JxCat (CiU), també amb nou representants, no té la presidència d’aquest ens comarcal ni forma part del govern. D’entrada, el nou executiu el formaran només consellers republicans, tot i que en el seu primer discurs Castañer va anunciar que continuaria buscant el govern d’unitat que –segons va assegurar– havia estat negociant amb els altres dos grups. Havia de ser –va dir el flamant president comarcal– una fórmula en la qual el seu grup estaria al mig dels posicionaments de JxCat i Sumem. Segons ell, les converses no van donar els seus fruits –hi ha hagut “reticències i desconfiances”–i han hagut d’optar, de moment, per governar en minoria. El conseller de Sumem –el regidor de Banyoles Non Casadevall– va justificar el seu suport a Castañer pel fet que, com ERC, el seu grup vol un canvi en el Consell del Pla de l’Estany –“cal capgirar-lo”– que posi més l’accent en el diàleg, a explotar els potencials de la comarca, en la sostenibilitat ambiental i a apostar per les polítiques d’igualtat de gènere. Va advertir, però, que no estenien un xec en blanc.

JxCat: “incendi en cinc alcaldies”

El candidat que presentava JxCat, l’alcalde de Crespià, Xavier Quer, va ser contundent en el seu discurs. Va lamentar que ERC no hagués tingut –va dir– voluntat d’arribar a acords per formar un govern d’unitat, va manifestar que tenien un sentiment “d’ofensa i menysteniment” i va recordar que amb el fet que JxCat no estigui en el govern ERC provocava “un incendi” en cinc alcaldies (les que té JxCat, entre les quals, Banyoles) on viu –va destacar– el 75 % de la població de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona