Política

Pacte de govern entre Junts i ERC al Consell del Gironès

L’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, serà el president de l’ens supramunicipal

El pacte preveu dues vicepresidències, la primera per a Marc Puigtió (ERC) i la segona per a Carles Ribas (JxCat)

Junts i ERC oficialitzaran avui el pacte de govern al Consell Comarcal del Gironès , en virtut del qual la presidència és per a l’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca (JxCat), que prendrà el relleu a Jaume Busquets. Junts, que tindrà dotze representants al ple, presidirà la institució durant tot el mandat, mentre que ERC (amb onze consellers i conselleres) assumirà una de les dues vicepresidències. L’alcalde de Sant Julià de Ramis, el republicà Marc Puigtió, serà el vicepresident primer. Durant les negociacions, que s’han allargat una setmana, els republicans proposaven repartir-se la presidència (dos anys cada grup), tenint en compte la diferència existent de només un conseller entre les dues formacions. Aquesta opció, però, va ser descartada per JxCat, argumentant precisament que van assolir un conseller més que Esquerra. I van recordar, també, que JxCat havia obtingut 4.700 vots més que ERC al Gironès, en les eleccions municipals del 26 de maig.

La vicepresidència segona l’assumirà el regidor de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. L’equip de govern de JxCat al Consell Comarcal estarà format per l’alcaldessa de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia; l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet; el regidor de Bescanó Pere Lluís Garcia, i la regidora de Llagostera Pilar Aliu. L’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, valorava ahir l’acord amb satisfacció, tot recordant la “molta feina feta” en els últims quatre anys, en els quals també han governat amb els republicans a l’ens comarcal. “Hem treballat bé i per això preteníem continuar amb aquesta dinàmica; en aquest sentit, durant les negociacions hem volgut repetir aquest acord”, va explicar. I, sobre les negociacions, Roca hi va afegir: “També m’hauria agradat i m’agradaria arribar a un acord amb la CUP perquè entrés al govern comarcal juntament amb ERC. I vaig posar com a condició no fer un pacte de govern amb el PSC; si aquesta hagués estat l’opció, jo no seria president.”

Puigtió hauria volgut compartir la presidència amb Junts. “No volíem deixar el Consell en mans dels socialistes”, va assenyalar el que serà vicepresident primer en relació amb la possibilitat d’un pacte entre Junts i el PSC; i aplaudeix que s’hagi materialitzat un govern independentista. A més, va destacar “el perfil similar” amb Quim Roca i va donar valor a la tasca que ha fet en aquests anys al Consell: “Si ell era el president proposat per Junts, vaig dir que li donaria suport, perquè tinc ganes de treballar-hi.” Entre les prioritats que es marca hi ha la de donar a conèixer el Consell, un ens “apartat de la ciutadania”.

Des d’ERC, s’estan acabant de tancar els noms dels consellers que tindran alguna àrea a càrrec, que es faran públics un cop hagin estat aprovats pel consell regional de demà. El cartipàs es vol resoldre com més aviat millor, ja que el ple de presa de possessió es farà el dijous 11 de juliol.

LA XIFRA

33
consellers formen el ple.
Entre Junts (12 representats) i ERC (11) en sumen 23, fet que els dona majoria al Consell.
Hi ha afinitat amb en Quim Roca. A banda, s’ha d’apropar l’ens al ciutadà i millorar la comunicació
Marc Puigtió
ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS
Hem treballat bé amb ERC els últims quatre anys al Consell i volíem repetir l’acord
Quim Roca
alcalde de sant Gregori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona