Política

Tres dedicacions parcials i una de total al nou govern de Cassà

L’alcalde, Robert Mundet (Junts), portarà Via Pública i Medi Ambient, i Marià Montsunyer (PSC), l’àrea de Governació

ERC critica el govern de Junts i el PSC pel fet d’apujar-se el sou més d’un 70%

Tres dedicacions parcials i una de completa, la de l’alcalde, en el nou cartipàs de Cassà de la Selva . L’alcalde, Robert Mundet, tindrà dedicació completa ja que ha demanat una excedència a l’empresa privada on treballava. Hi ha tres regidors que tindran dedicació parcial: Sílvia Martí (Ensenyament, Educació i Entitats Culturals), Carla Matilla (Comunicació, Joventut i Festes) i el regidor socialista Marià Montsunyer, que assumeix l’àrea de Governació. L’alcalde també es farà càrrec de les regidories de Via Pública, Veïnats i Medi Ambient. El ple d’aprovació del cartipàs municipal també va aprovar les retribucions de l’alcalde i els regidors. Així, el salari de l’alcalde, Robert Mundet, serà de 45.000 euros bruts anuals, cosa que representa una disminució de 5.000 euros respecte al sou de l’anterior alcalde i actual portaveu de l’oposició, Martí Vallès. Pel que fa als tres regidors amb dedicacions parcials, percebran un salari de 10.350 euros bruts anuals. ERC va criticar el cost dels salaris de l’equip de govern xifrant-lo en “un 70 per cent més”. L’alcalde va remarcar la reducció del seu sou i el fet que s’ha passat de 13 a 17 regidors, amb el consegüent increment salarial.

Pel que fa al repartiment de la resta de regidories, l’àrea de Cultura i Promoció Econòmica l’assumeix el número dos de Junts, Joan Casabó; Christian Cortés es fa càrrec d’Urbanisme; Núria Salvans, de Serveis Socials, Salut i Ciutadania; Lourdes Martín, d’Esports, Equipaments i Entitats Esportives, mentre que Joan Ignasi Gispert es farà càrrec d’Hisenda i Organització Municipal.

Residència geriàtrica

L’acord entre Junts i el PSC incloïa incorporar Montsunyer a l’equip de govern. El regidor socialista va demanar també a Mundet “tenir més implicació” en la gestió de la residència geriàtrica Sant Josep, que és un òrgan autònom però que depèn de l’Ajuntament. Montsunyer serà nomenat vicepresident segon de la residència, per la qual cosa s’hauran de modificar els estatuts i incorporar una segona vicepresidència de nova creació. Els republicans van manifestar el seu desacord amb aquests canvis.

ERC també va criticar la contractació del número dos del PSC, que no va ser escollit regidor electe, Alfons Martínez Domènech, com a assessor estratègic de l’equip de govern. Marià Montsunyer va demanar que no es jutgi el càrrec de confiança pel fet de ser el número dos sinó per “la feina feta, quan toqui”. ERC insisteix en l’absència de diàleg, pluralitat i consens en l’elaboració del cartipàs. El PSC va emetre un comunicat en què amb un to molt dur acusava el portaveu d’ERC, Martí Vallès, de mentir durant el ple “en una intervenció tendenciosa instal·lada en la confrontació i la desinformació” en relació amb l’augment de les retribucions dels polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia