Política

El nou govern de Palafrugell acorda 50 punts de mandat

ERC, SGdP i JxCat presenten pacte, cartipàs i un programa que posa èmfasi en els residus i desdoblar l’avinguda Espanya

Els caps de llista d’ERC, Josep Piferrer; Som Gent del Poble (SGdP), Joan Vigas, i JxCat, Josep Salvatella, van presentar ahir l’acord del nou govern per a Palafrugell, que començarà a caminar la setmana vinent després que dijous el ple doni llum verd al cartipàs. Els tres grups van avançar també 50 propostes programàtiques que han consensuat d’inici, entre les quals destaca la creació d’una àrea específica de neteja viària i recollida d’escombraries, que durà Jaume Palahí (ERC), segregada de Serveis –del també republicà Pau Lladó– i Medi Ambient, que serà per a Marc Heras (JxCat).

L’alcalde, Josep Piferrer, va destacar que estan estudiant fórmules per treure més suc d’un contracte en què les ampliacions possibles de cada anualitat estan prou espremudes, però volen incorporar més màquines de neteja per als carrers i ampliar el porta a porta, amb prioritat en zones de cases.

Entre les propostes, també destaca el consens pel desdoblament del coll d’ampolla de l’avinguda Espanya, el tram de ronda d’un sol carril per sentit que genera cues els caps de setmana i a l’estiu per accedir al municipi i els nuclis del litoral. Dels cinc tinents d’alcalde que tindrà el nou executiu, el d’Obra Pública, Lluís Ros (ara a SGdP), va avançar que planejaran l’obra a cavall de dues anualitats, ja que el gros del pressupost l’haurà d’assumir el municipi. La idea que tenen preveu començar l’obra a la tardor i acabar-la abans d’estiu, però l’inici no es planteja abans del final de temporada turística del 2020, ja que falta resoldre algunes expropiacions i enllestir els projectes i l’adjudicació amb el planejament definitiu.

Interlocució als nuclis

L’altra gran novetat organitzativa serà que per primer cop hi haurà edils delegats dels tres nuclis del litoral i a Llofriu –en aquest cas el mateix Piferrer–. A Calella, Joan Vigas durà el tracte amb els veïns per delegació de l’alcalde, un rol que també assumiran Josep Salvatella, a Llafranc, i Jaume Palahí, a Tamariu. Els consells de nucli també rebran assignacions anuals per a pressupostos participatius.

LA XIFRA

50
propostes
han consensuat els tres grups en el programa conjunt, per bé que en volen introduir més sobre la marxa.

Més protagonisme de Pau Lladó (ERC)

Joan Vigas serà el primer tinent d’alcalde de l’executiu, i durà Promoció Econòmica, amb l’acord d’ocupar l’alcaldia l’últim any. I Piferrer manté Cultura i assumeix Seguretat. La tercera tinença serà per a Salvatella; la quarta, d’Urbanisme, Via Pública i Neteja, per a Palahí, i la cinquena, per a Ros. Però el repartiment d’àrees atorga un protagonisme i càrrega de feina destacats al republicà Pau Lladó, que s’encarregarà de la resta de serveis, la Brigada, Règim Interior, Mobilitat i coordinarà les àrees de Serveis a les Persones, com a segon tinent d’alcalde. Piferrer, que es retirarà a final de mandat, va admetre que serà “el regidor amb més hores de dedicació”. I l’alcalde, que serà a la Diputació, diu que compensarà aquesta nova responsabilitat amb la renúncia a l’exercici de la docència, sense reduir la dedicació d’hores a l’alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona