Política

UPM i ERC compartiran la gestió d’àrees a Torroella

L’alcalde, Jordi Colomí (UPM), assumirà Serveis, Territori i Política Econòmica, però delega en els socis Medi Ambient, Ensenyament i el control de contractes

Els edils atendran consultes a l’Estartit

El nou govern municipal de Torroella de Montgrí (UPM-ERC) du aquest vespre a l’aprovació del ple el nou cartipàs municipal, que sota la nova alcaldia de Jordi Colomí (UPM) manté l’estructura de cinc tinències d’alcaldia (dues per al grup i la primera, la tercera i la cinquena reservades per als republicans). L’executiu argüeix que el repartiment és “transversal”, de manera que Colomí coordinarà personalment les àrees de Serveis Generals, Política Territorial i Política Econòmica

UPM, però, delega en els socis matèries com ara l’urbanisme –per al cinquè tinent d’alcalde d’ERC, Jordi Oliver–, el medi ambient –la republicana Natàlia Navarro, a més, durà Patrimoni i l’Arxiu– i serveis com la gestió costanera, les platges, la neteja i recollida d’escombraries, l’enllumenat i el manteniment en el primer tinent d’alcalde, el portaveu d’ERC, Marc Calvet, que també assumirà les competències de Participació. Ensenyament i Joventut són les altres àrees que restaran en mans dels republicans, per a la tercera tinenta d’alcaldia, Anna Company. Per bé que UPM s’encarregarà, des del Consell Comarcal, del repte de retornar la gestió del menjador escolar a l’AMPA de l’escola Guillem de Montgrí, a través de Roser Font.

Les àrees d’UPM

Font, al consistori, assumirà Cultura, Festes, Personal i Convivència, per bé que la tinència d’alcaldia forta que el grup s’ha reservat serà per a Josep Martinoy, la segona, amb Promoció Econòmica i Desenvolupament, Comunicació, Seguretat Ciutadana i Hisenda. Finalment, també per part d’UPM, Anna Maria Bonada gestionarà Acció Social i Salut; Genís Pigem, Esports i el desenvolupament de la zona esportiva, Món Rural i Fires; i Dúnia Oliveras, la Destinació Turística Torroella-L’Estartit-Illes Medes, Comerç i Mercat. Colomí també durà la gestió de l’abastament d’aigua i serà el representant en la comunitat d’usuaris i regants del Baix Ter.

Ponts cap a l’Estartit

Colomí ha avançat que aquest mandat els regidors de l’equip de govern, a més de Torroella de Montgrí, també atendran en hores convingudes a l’Estartit, per la voluntat d’acostar la gestió del consistori als veïns, que alhora depenen de l’entitat municipal descentralitzada del nucli, ara també en mans d’UPM, encapçalada per Francesc Ferrer.

El nou president de l’EMD aposta per una política de “diàleg i sense conflicte amb Torroella, amb una nova manera de fer en positiu que alhora es noti en la millora dels carrers de l’Estartit”.

LA XIFRA

5
tinències
d’alcaldia tindrà el nou equip de govern, dues per a UPM, a més de l’alcaldia, i tres per a ERC, seguint l’esquema del final del mandat anterior.

LA FRASE

Serà un govern transversal i per decidir canvis ho farem edils i tècnics de diverses àrees
Jordi Colomí
ALCALDE DE TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT (upm)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona