Política

Tensió a les portes de l’Ajuntamententre partidaris i detractors del pacte entre Colau i el PSC

Els simpatitzants de Colau criden a favor de la seva investidura mentre els que s’oposen a l’acord el qualifiquen de “frau”

Ambient caldejat a les portes de l’Ajuntament de Barcelona entre partidaris i detractors del pacte entre Barcelona en Comú i el PSC per investir Ada Colau com a alcaldessa de la ciutat. Des de les quatre de la tarda centenars de persones, la majoria independentistes, estan concentrades davant del consistori i s’han intercanviat retrets verbals. Els defensors de l’acord, avalat per la consulta celebrada ahir, han cridat consignes a favor de la seva investidura mentre els detractors ho han fet en contra, amb lemes com ara “La Colau és un frau”. Els independentistes, a més, xiulen i escridassen els regidors i convidats del partit de Colau i del PSC. Entre ells, Ernest Urtasun i Pere Navarro. La mobilització ha aplegat desenes d’independentistes, convocats per les entitats sobiranistes i ERC, i desenes de defensors de Colau, convocats pels comuns.

Des de les quatre de la tarda centenars de persones estan concentrades a les portes de l’Ajuntament de Barcelona. La mobilització, convocada per les entitats sobiranistes, ERC i els comuns, ha aplegat desenes de simpatitzants de la ja alcaldessa, Ada Colau, i desenes d’independentistes.

En un primer moment, s’han viscut algunes situacions de tensió quan partidaris i detractors s’han intercanviat retrets verbals. Els defensors del pacte amb el PSC han defensat la investidura de Colau mentre els que s’hi oposen, han lluït pancartes en contra i han cridat consignes com ara “La Colau és un frau”.

En el transcurs de la sessió d’investidura, els independentistes han protestat amb crits durant les intervencions del socialista, Jaume Collboni, del regidor del PP, Josep Bou i del cap de llista de Cs, Manuel Valls. A aquest últim, fins i tot, alguns l’han titllat de “feixista”. També han rebut Forn entre forts aplaudiments.

Els comuns, per la seva banda, han esclatat eufòricament després de la votació en la qual Colau s’ha proclamat, de nou, alcaldessa de ciutat.

El silenci durant la intervenció del cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, ha contrastat amb els crits i xiulades que els detractors de Colau han proferit quan feia el seu discurs.

A la zona dels independentistes, s’hi han pogut veure algunes cares conegudes com els actors Lloll Bertran, Manel Barceló o Joan Lluís Bozzo. Amb els comuns, s’hi ha unit el portaveu d’Élite Taxi de Barcelona, Tito Álvarez.

A la sortida de la comitiva municipal encapçalada per l’alcaldessa, s’han alternat els crits de suport a Colau amb els ’Fora fora’ i ’Llibertat, llibertat’ dels independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona