Política

Junts i el PSC, disposats a compartir dos anys cada un l’alcaldia de Llançà

Francesc Guisset (PSC) faria els dos primers anys i Núria Escarpanter, el final de mandat

Només falta l’aval de la militància local de Junts per tancar-ho

L’opció d’un govern compartit entre Junts per Llançà i el PSC pren força i comportarà que Núria Escarpanter (JxLL) i Francesc Guisset (PSC) ocupin dos anys cada un l’alcaldia, deixant a l’oposició ERC, la llista més votada, encapçalada per Guillem Cusí, i APL.

La fórmula acordada només queda pendent de l’aval de la militància de Junts, que ha estat convocada per pronunciar-se aquest dijous al vespre. Amb tot, Escarpanter sotmetrà a l’assemblea dues propostes: la que va rebre de Guillem Cusí, alcaldable d’ERC, i la del pacte amb el PSC. L’alcaldable de Junts per Llançà admet que a títol personal la proposta de formar govern amb ERC no és la que considera més atractiva per les “línies vermelles” que hauria plantejat Cusí i que serien acceptar els quatre anys d’alcaldia per als republicans i la participació d’APL per formar un govern tripartit.

Amb el PSC, la primera proposta de Junts per Llançà ha estat reclamar l’alcaldia per als quatre anys tenint en compte que han recollit més vots. Francesc Guisset, però, ha fet valer des del PSC que les dues formacions estan empatades, amb tres regidors cada una, i ha reclamat compartir l’alcaldia.

Les dues cúpules dels partits han convingut que Guisset sigui l’alcalde els dos primers anys i que Escarpanter ocupi el càrrec en la segona meitat del mandat. Guisset hi afegeix que falta afinar els acords programàtics de les dues candidatures, però que això no ha de comportar dificultats perquè coincideixen bastant i a més ja han governat junts en aquest mandat. Tot i que Escarpanter assegura que portarà les dues propostes a l’assemblea, Esquerra Republicana ja ha interpretat la resposta de JxLL com una negativa i ha valorat públicament que es dona “per esgotat aquest episodi i que actuarà en conseqüència”. Si s’acaba confirmant aquest acord, que és el més probable, Junts i el PSC donaran continuïtat a l’actual mandat, durant el qual les dues formacions ja han compartit govern tot i que el PSC no va arribar a ocupar l’alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona