Política

Guanyem Girona presenta un projecte de govern de 22 claus

La candidatura desgrana en un acte a La Mercè els punts que té com a base per fer un pacte de govern o altres negociacions del mandat i esbossa un organigrama d’executiu amb cinc grans àrees

Guanyem Girona va presentar ahir al vespre a La Mercè el seu projecte de govern, resumit en 22 punts clau, i un esbós d’un organigrama d’executiu, i va subratllar la importància de parlar del “què” a l’hora de negociar pactes i no només del “qui”. El cap de llista, Lluc Salellas, va considerar que ahir s’obria “una nova fase” en les converses amb ERC –a qui van fer arribar una còpia de la proposta– i va reconèixer que en aquestes dues setmanes “no s’ha avançat en la consecució” d’un govern bipartit. “Ara han de plantejar-se si el document els fa canviar d’opinió; tindrem les portes obertes fins dissabte si cal”, va destacar Salellas, que va remarcar també, però, que és “un document per parlar i obert a ser complementat” no només per formar govern sinó també a l’hora de “parlar del cartipàs o de qualsevol negociació propera” si són a l’oposició. De fet, s’ha fet arribar també a JxCat i el PSC perquè entenen que “seran actors importants en aquests temes de ciutat i hi haurà d’haver taules de diàleg”. A més, Salellas va revelar que Marta Madrenas (JxCat) també es va comprometre en una reunió de fa 15 dies a fer-li arribar propostes, tot i que encara no ho ha fet.

Els 22 punts

La número dos de Guanyem, Cristina Andreu, va resumir els 22 punts, que inclouen la redacció, el desplegament i la revisió d’una quinzena de plans. A més de la promesa ja feta en campanya d’aprovar un pla local d’habitatge en el primer any de mandat i d’elaborar un pla de ciutat que dibuixi la ciutat dels pròxims 15 anys, destaca “un pla de recuperació de serveis”, que inclouria la municipalització de l’aigua i el replanteig del model de neteja, residus i aparcaments subterranis.

Guanyem també es fixa com a clau executar un pla de xoc contra la desocupació, redactar un nou pla especial del Barri Vell, aprovar un nou pla transversal d’igualtat de gènere i un pla local d’acollida i desplegar un nou pla de mobilitat urbana. Recorden que cal desplegar els plans de Sant Narcís, Girona Est, les Pedreres i la devesa, i aposten per actualitzar el pla local de salut i el pla d’accessibilitat.

Altres propostes són un govern obert (i un nou reglament de participació), un pacte local contra la segregació escolar, la formalització de l’àrea urbana de Girona, i la creació de l’oficina de drets de la ciutadania, de l’agència local de l’energia i d’un servei d’atenció LGBTI. El text també inclou impulsar un programa de cogestió d’equipaments públics als barris i un Acord Municipal per a la Convivència Ciutadana.

Guanyem proposa també “reactivar” la coordinació municipalista per exercir l’autodeterminació, dinamitzar i potenciar les infraestructures artístiques i vincular els grans esdeveniments i la cultura de base. A més, proposa reforçar els serveis bàsics d’atenció social i “replantejar” el model policial a partir de criteris de proximitat i de prevenció de conflictes i no discriminació.

Aquest replantejament es veu també en l’organigrama de govern que proposen, que té cinc grans àrees (dues menys que ara) i en el qual seguretat està inclòs dins de l’àrea de drets socials, de la qual també dependria salut. Les altres quatre àrees serien alcaldia (que inclouria també hisenda i “construcció republicana”); economia, treball i innovació (amb turisme i tecnologia entre els temes inclosos); drets de ciutadania, cultura i educació (incloent-hi participació), i transició ecològica, urbanisme i mobilitat (incloent-hi habitatge).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona