L'Alt Empordà i el Gironès concentren el gros de les consultes

Després del 25-A, s'haurà votat a tots els pobles de la Garrotxa i el Ripollès

Amb 17 consultes, la comarca de l'Alt Empordà és la més activa no només de les comarques gironines sinó de tot Catalunya. En total, 63.997 alt-empordanesos poden votar avui sobre la independència de Catalunya.

El Gironès, amb 11 consultes, aplega, però, més votants que l'Alt Empordà, a causa de la celebració de les consultes a Girona i Salt. En aquesta comarca, són 114.999 els ciutadans amb dret de vot.

Sant Feliu de Guíxols lidera les consultes a la comarca del Baix Empordà, on també voten set municipis més, des de Platja d'Aro fins a Vilopriu, el més petit de tots.

A la Selva, són set els municipis on es farà la consulta. El més gran, Caldes, el més petit, Brunyola. També es votarà a Espinelves, l'últim dels tres pobles gironins de la comarca d'Osona que faltava per votar.

Dues que acaben

La Garrotxa i el Ripollès s'afegiran al Pla de l'Estany a la llista de comarques on tots els municipis ja hauran celebrat la consulta. A la Garrotxa, Olot, posarà el punt i final a les consultes en aquesta comarca. Al Ripollès, els 9 municipis que faltaven, i que obtenen 4.735 votants, clouran les consultes ripolleses. Al Pla de l'Estany, tots els onze municipis ja van votar durant la primera onada de consultes, el 13 de desembre.

Les més participatives

De moment, les comarques més participatives durant les primeres onades han estat la Garrotxa i el Pla de l'Estany. El 37,5% dels garrotxins més grans de 16 anys que han pogut exercir el dret de vot ho han fet. Al Pla de l'Estany, la participació ha estat un xic inferior, amb un 34,9%. I, en tercer lloc, el Gironès, amb un 30,6%.

En queden vuitanta i mig

Després de les consultes d'avui, quedaran vuitanta municipis que no hauran fet consulta, i un altre on s'haurà fet a mitges, ja que avui el poble de Medinyà vota, però no Sant Julià de Ramis, al qual pertany. De 221 municipis gironins, doncs, hi haurà hagut votacions a 141.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles