Política

AGUSTÍ BADOSA

ALCALDE DE SANT PERE PESCADOR (JUNTS)

“Sabem que toca escoltar i contrastar”

L’equip de govern del darrer mandat repeteix a Sant Pere Pescador, però ara tindrà oposició

L’alcalde diu que, tot i la majoria absoluta que tenen, volen ser oberts

Agustí Badosa ja sap que seguirà a l’alcaldia de Sant Pere Pescador, però, a diferència del mandat anterior, el consistori ja no serà monocolor i hi haurà oposició.

Quina valoració fa dels seus resultats electorals?
En faig una valoració molt positiva, fins i tot potser diria que estan per sobre de les expectatives que teníem, tenint en compte que es presentaven moltes candidatures.
El que importa és que manté la majoria absoluta?
Tenim majoria absoluta, però som conscients que, tot i que d’alguna manera això ens dona la seguretat de poder governar sense entrebancs, de manera més àgil, no podem oblidar que dues candidatures i regidors més s’incorporen al consistori i representen altres sensibilitats. Toca escoltar i contrastar. I si hi ha propostes que ens venen de l’altra banda, si es considera que lliguen i poden ser beneficioses per a Sant Pere, no tindrem cap problema per integrar-les i tirar-les endavant.
Però sense incorporar altres forces al seu govern?
De moment no ens ho plantegem. No hem valorat aquesta possibilitat en els pocs dies que han passat des de les eleccions municipals. Hem de veure l’evolució de tot plegat en els propers mesos i en tot cas si n’hi hagués necessitat ja ho plantejaríem més endavant.
Ara tindrà oposició al consistori.
Ja vaig tenir aquesta vivència el 2007, quan vaig entrar al ple com a tinent d’alcalde. No va anar malament, algunes coses s’integraven. Però avui potser tots plegats hem entès que hem de ser més sensibles als altres matisos que l’oposició pugui presentar. El 2007 també hi havia tres grups representats, també hi havia una majoria absoluta. En aquell moment eren nou regidors en total i en el grup com a independents del qual formava part érem cinc. Era una situació similar a la que ens trobem avui, puc dir que en tinc experiència. No va ser una experiència dolenta, ni molt menys: va ser molt cordial. Els temps canvien, ara crec que el poble també vol molta més participació. Si la gent ha votat altres alternatives és que els ha semblat que aportaran alguna altra cosa i, repeteixo, hem de ser-hi sensibles, ens toca i en tenim l’obligació.
El govern passarà d’onze a sis regidors, això vol dir més feina per a tots. Ja té clar el cartipàs?
Més o menys sí; som menys dels que érem en el mandat anterior, hi haurà més feina per repartir per a cada un, però també volem estudiar la manera perquè membres de la candidatura que no han entrat de regidors però que tenen la voluntat de continuar treballant pel poble puguin donar suport. Hem de veure com els podem incorporar a l’equip encara que no siguin regidors de ple dret.
Quins són els grans temes que hi ha sobre la taula per al mandat?
Tenim tres grans línies de treball, que crec que es repeteixen a molts municipis: en primer lloc, centrar-nos en els santperencs, les persones. El santperenc de fa 40 anys no és el mateix del d’ara. Hi ha molta diversitat de població i hem de ser molt atents en aquest sentit. Aquest aspecte social ja l’hem treballat en el mandat anterior, però ho volem reforçar: des de l’escola bressol fins al pas a l’institut, hem de tenir eines com l’Espai Jove per ajudar-los i guiar-los. Tenim regidors que havien sigut voluntaris en aquests espais i que ens donaran molta força per a la cohesió social.
Què més?
Hem de millorar alguns dels serveis bàsics i algun cas en què tenim deficiències, com per exemple en la xarxa d’aigua de boca, ja que hi ha una urbanització en concret que no en té. Amb la nova concessió, i sense cap cost addicional per a l’usuari, farem una extensió de la xarxa d’aigua en una urbanització on hi viuen prop de 400 veïns. I finalment, a part del turisme, hi ha sectors bàsics com l’agricultura i i el comerç local que hem d’ajudar. Ho farem amb el Consell Comarcal, que ens pot facilitar un ajut tècnic per revifar el comerç i no perdre les botigues de tota la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona