Política

PERE VILA

ALCALDE ELECTE DE LES PRESES

“La unitat és bàsica per a la variant”

estratègia · Vila diu que anar junts els ajuntaments afectats és clau per trobar la millor solució Futur · Detalla els projectes del mandat

Tercera vegada que es presenta a les eleccions i tercera majoria absoluta. Pere Vila agraeix la feina del seu equip i avança els principals projectes en què treballaran. També analitza la situació de la variant.

Satisfet?
Sí, la valoració és totalment positiva, perquè és la tercera reelecció i cada vegada ha estat ascendent. I estic especialment satisfet perquè la participació va ser molt més elevada que la del 2015. Va venir més gent i també ens va votar més gent. Estic content per l’equip.
Amb quin equip compta?
Està format per persones que repeteixen, però compto també amb tot el grup de treball amb què hem preparat la campanya d’una manera molt intensa i on hi ha la incorporació de gent molt jove i on hem buscat l’equilibri de gèneres.
En què treballaran?
Per a nosaltres, és fonamental l’atenció a les persones i tenim projectes i propostes específiques per a la gent gran, les entitats del poble, etcètera. Des del primer dia que hem estat a l’ajuntament hem treballat perquè sigui la casa de tots els veïns. No solament facilitem que vinguin personalment a explicar les seves necessitats i problemes, sinó que potenciem les noves vies de comunicació que ofereixen les noves tecnologies. I seguirem apostant per la millora dels serveis públics. Esperem que es reactivi el POUM per ampliar i millorar la xarxa de clavegueram del carrer de Murrià, una zona de creixement.
La proximitat amb Olot els fa un poble molt sol·licitat.
Sí, tenim molta demanda de gent que vol venir a viure a les Preses, atrets pels serveis, sobretot la llar d’infants i l’escola. Per això, volem gestionar el parc d’habitatges amb l’Incasòl, amb un nou conveni, i evitar llistes d’espera.
Quina oposició preveu?
La mateixa que hem tingut fins ara, amb les diferències conceptuals lògiques, però constructiva i de col·laboració. Em sento satisfet de l’oposició que hem tingut.
I la variant?
És un tema que no depèn directament de l’Ajuntament, però tenim un contacte permanent amb la Generalitat. La mal anomenada variant és fruit d’un eix Vic-Olot sense projecte global, resolt fins als túnels de Bracons, que va deixar el tram fins a Olot pendent. La solució depèn de l’acord de tres ajuntaments i continuem essent els tres que lluitem perquè la Generalitat tregui a exposició pública els projectes definitius amb l’objectiu de mantenir les condicions d’un territori privilegiat.
Pot avançar alguna data?
El compromís adquirit per la Generalitat l’estiu passat era deixar passar les eleccions municipals, que ara s’han celebrat, i presentar els estudis d’impacte, de traçat, hidrològics, etcètera. Quedaran exposats al públic, perquè tothom hi digui el que cregui oportú.
A Olot hi ha sectors que defensen tirar pel dret amb la variant nord. Què en pensa?
Per les Preses, el consens s’ha de mantenir. Buscar una solució transitòria com algunes de les que s’han proposat o aplicat, és posar-hi una tireta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona