Política

Gironès

ERC o JxCat guanyen arreu menys a Salt

Tots dos van compartir victòria a Viladasens

En set municipis hi ha hagut una alternança en el lideratge

La comarca del Gironès va tornar a votar de manera massiva a favor dels partits independentistes en les eleccions de diumenge. Dels 27 pobles de la comarca, ERC va guanyar en solitari en 19 municipis, JxCat, en sis, i tots dos van compartir victòria a Viladasens. L’únic municipi que surt d’aquesta dinàmica és Salt, on va guanyar el PSC amb 2.516 vots (24,6% de suport de l’electorat), al davant d’ERC, que en va obtenir 2.380 (23,3%). A més, en un total de 25 municipis, les dues candidatures sobiranistes ocupen el primer i el segon lloc. Les dues excepcions són Salt i Sarrià de Ter, on, tot i guanyar ERC amb 897 vots (29%), la segona posició va ser per al PSC, amb 624 vots (20,1%), i la tercera per a JxCat (529 vots i 17,1% de suport).

En termes generals, ERC (27.348 vots i un 28,7% de suport) continua guanyant JxCat (23.098 i 24,2%) i mantenint una distància entre els dos partits independentistes de 4.250 vots. En les anteriors eleccions generals, ERC es va imposar amb 21.198 vots i gairebé un 28% de suport de l’electorat, al davant de JxCat, que en va tenir 17.992 i quasi un 24%. Si aquest any la tercera posició és per al PSC (15.855 vots i un 17%), l’any 2016 el bronze se’l va endur Podem, amb 12.697 vots i un 17% de suport.

Canvis de lideratge

El canvi a la comarca es visualitza en el detall poble per poble. De les eleccions del juny a les de diumenge passat, hi ha hagut set municipis on hi ha hagut una alternança al capdavant del rànquing com a força més votada. En cinc d’aquests pobles (Bescanó, Flaçà, Juià, Campllong i Llagostera), ERC ha arrabassat el primer lloc a JxCat (el 2016 anaven sota les sigles de CDC). Per contra, JxCat ha pispat la majoria en dos pobles que tenia ERC (Sant Gregori i Viladasens) i el PSC ha tret la majoria que tenia ERC a Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs