Política

Judit Cortada

Cap de llista de Junts per Catalunya de Breda

“Cal un model per dinamitzar Breda econòmicament”

Després de guanyar les primàries, Cortada torna a ser candidata a l’alcaldia, ara sota les sigles de JxCat. L’alcaldable fa vuit anys que és a l’Ajuntament, quatre a l’equip de govern i quatre a l’oposició.

La candidatura de Cortada va passar de quatre regidors a dos el 2015, i de tenir l’alcaldia a estar a l’oposició.

Com van afrontar aquest canvi?
Va ser un impacte dur. No ens ho esperàvem, però el poble volia el canvi i així va ser. Ho vam acceptar i encaixar el millor possible i hem anat a fer una oposició constructiva.
Què els diferencia ara de quan van perdre l’alcaldia?
Quan has tingut responsabilitats de govern i d’oposició veus més les mancances del poble. M’adono del que és la política municipal en general, dels que tenen i els que no un programa realment vàlid per al futur del poble. Veig més les diferències.
Com valora la feina feta com a regidora de Festes, Joventut i Participació?
No és per posar-me medalles, però quan jo vaig estar en el govern hi havia moltíssima participació, tant de gent de Breda com dels pobles veïns. Ara la participació és molt baixa tant pel que fa a entitats com a públic en general.
Com revertirien la tendència?
Caldria buscar més cohesió amb les entitats i preguntar a les persones quin tipus de festa major volen. Cal que la gent es faci més seva la festa. Ara no s’enriqueixen ni els restaurants ni les botigues. Cal que Breda no només sigui conegut per nosaltres sinó també per la resta de la comarca.
Quina mesura consideren més urgent per a Breda?
Un model de promoció econòmica que dinamitzi econòmicament el poble. Breda està aturat, cada vegada pitjor. Cap sector ha millorat i l’actual equip de govern només ha acabat els projectes que ja teníem iniciats del mandat anterior.
Quin valor afegit aporten com a candidatura a Breda?
Una visió més general i el fet de valorar molt més les mancances del poble pel fet d’haver tingut tant responsabilitats de govern com haver estat a l’oposició. Experiència, ganes i actitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia