Carretero diu que «sense un estat a Europa no ens defensa ningú»

El president de Reagrupament va fer campanya pel «sí» a la independència

Joan Carretero, president de Reagrupament, i Sandra Lomas, membre del partit a Reus, van situar l'espoli fiscal de què és objecte Catalunya com un dels arguments a favor de la independència. Segons els reagrupats, mentre no s'aconsegueixi la independència el país no podrà sortir de la crisi econòmica. Al casal del poble de Colldejou, van oferir ahir una ponència a favor de les consultes populars sobre la independència i demanant el vot pel «sí».

Carretero va plantejar el debat sobre l'autodeterminació com a eix central de les pròximes eleccions al Parlament, «quan siguem lliures ja triarem si som de dretes o d'esquerres, però abans són discussions inútils». La globalització també és, segons Carretero, un motiu més per tenir un estat propi, ja que «en un món globalitzat és cada vegada més important que les decisions es prenguin al territori afectat». Carretero va parlar d'estudis realitzats que pronostiquen que Catalunya esdevindria una potència mitjana dins d'Europa si tingués un estat propi. D'altra banda, el president de Reagrupament creu que aquesta és l'única manera de tenir veu a la Unió: «Sense un estat a Europa no ens defensa ningú.»

Segons els representants de la formació política, és l'única manera d'aconseguir que la llengua catalana sigui oficial a la UE. Reagrupament va situar sobre la societat civil catalana la responsabilitat d'aconseguir la independència del país. «Estats Units, l'Estat francès i molts països tenen clar que Catalunya formarà part del context internacional, però això també ens ho hem de creure nosaltres.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions en públic del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona