L'eurocambra votarà l'ampliació del nombre d'escons al maig i Unió recuperarà el diputat perdut el 2004

El socialcristià Salvador Sedó està des d'ahir més a prop de convertir-se en el segon eurodiputat de CiU al Parlament Europeu, i de recuperar així l'escó que Unió va perdre l'any 2004 i que ocupava des del 1987 Concepció Ferrer. La comissió d'Afers Constitucionals de l'eurocambra va donar suport a la modificació del Tractat de Lisboa per permetre la incorporació al Parlament de Sedó i de 17 eurodiputats més, que es van quedar a les portes de Brussel·les/Estrasburg en les eleccions del juny passat, ja que es van celebrar segons el Tractat de Niça, que preveia 736 escons. Amb l'entrada en vigor del de Lisboa, al desembre, el Parlament s'amplia a 751. El sis de maig s'ha convocat un ple a Brussel·les en què s'ha d'aprovar la modificació, però no serà fins que tots els parlaments estatals ratifiquin la decisió que els nous diputats podran prendre possessió de l'acta. Mentrestant, podrien ser convidats com a observadors.

Encara no està clar, però, a quin grup parlamentari s'incorporarà Sedó. Fonts d'Unió asseguren que la decisió no es prendrà fins que no conclogui el procés. Es podria donar el cas que Sedó no s'afegís a l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, amb el seu company de llista Ramon Tremosa, i que es decantés pel Partit Popular Europeu (amb Alejo Vidal-Quadras), cosa que reproduiria la divisió de la federació que hi havia quan Ferrer era eurodiputada. Sedó va anar de número tres d'una llista encapçalada per CDC i el PNB. Exregidor de Reus i exdiputat al Congrés, és també secretari de relacions internacionals del partit i membre del comitè de govern. De moment, Catalunya està representada a l'eurocambra amb set diputats. Amb el nou repartiment, l'Estat espanyol passa de 50 a 54.

SALVADOR SEDÓ
Futur eurodiputat
El candidat d'Unió medita si s'incorporarà al grup europeu del PP o al grup de Ramon Tremosa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul