Política

Els CDR es preparen per passar la nit a l’AP-7

Els activistes han decidit mantenir el tall de l’autopista de manera indefinida

El trànsit es desvia per l’N-340 entre l’Ametlla i Tortosa

Els activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que des d’aquest dissabte al matí tallen l’AP-7 a l’altura de l’Ampolla en tots dos sentits es preparen per passar la nit a l’autopista. Els participants en la protesta han decidit aquest migdia mantenir el tall de manera indefinida.

L’acció ha començat a les set del matí i ha provocat cues de fins a quatre quilòmetres de vehicles que s’han quedat atrapats. Des de mitja tarda ja no hi ha retencions atès que el trànsit es desvia per l’N-340 entre l’Ametlla i Tortosa (sortides 39, sentit sud, i 40, sentit nord). Els activistes, vestits en alguns casos amb armilles grogues com els que simbolitzen les protestes a França, han pintat a la calçada de l’autopista lemes com El poble mana, el Govern obeeix.

Un centenar de CDR continuen aquest vespre tallant la via, on han creuat pneumàtics, bidons, branques i guarda-raïls de l’autopista. Fins i tot han decorat la barricada amb llums de nadal. Els manifestants han encès una foguera i canten cançons reivindicatives i consignes com “ni un pas enrere” o “llibertat presos polítics”. Els activistes independentistes han fet una crida per proveir-se d’aigua, queviures, mantes, sacs i calefactors elèctrics de cara a la nit.

La situació del trànsit pot complicar-se demà diumenge si els CDR mantenen el bloqueig de l’AP-7, per coincidir amb l’operació tornada del pont de la Puríssima. Aquesta autopista, una de les principals xarxes viàries de la Península, ja acostuma a ser un punt negre d’acumulació de retencions.

Els agents de la policia catalana mantenen el cordó a uns metres del punt on s’apleguen els manifestants però ara per no han fet cap acció per intentar desallotjar els concentrats a la calçada de l’autopista. Segons els CDR, la policia ha identificat algun dels activistes.

En una assemblea que han celebrat aquest tarda, els concentrats han alertat de la possibilitat que uns furgons de la Guàrdia Civil s’hi estaven desplaçant, però el govern ha trucat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha donat garanties que no hi ha cap dotació del cos policial espanyol que s’hi estigui desplaçant ni tingui intenció de fer-ho, segons fonts de l’executiu català citades per l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona