Política

MES donarà suport a la candidatura de Guanyem Girona

Els socialistes sobiranistes de la capital gironina havien fet coalició aquest últim mandat amb ERC

La coordinadora local de Moviment d’Esquerres (MES) a Girona, els socialistes sobiranistes que actualment formen grup municipal amb ERC, ha decidit donar suport a la candidatura de Guanyem Girona de cara a les municipals del 2019, segons van anunciar ahir a través d’un comunicat. El regidor Pere Albertí, que ja va ser un dels primers signants del manifest impulsor, va destacar que la “transversalitat” d’aquesta plataforma “ha desbordat fins i tot les expectatives inicials, amb la participació de molts i molts progressistes d’afiliació ben diversa, d’una clara vocació de majories i d’esdevenir alternativa guanyadora a l’actual govern de la ciutat”. En aquest sentit, va assenyalar que a MES els mou “la inquietud per un municipi de múltiples potencialitats que, tanmateix, està aturat per l’actual govern”.

Albertí ja va deixar clar l’abril passat que no es tornaria a presentar a la llista electoral d’ERC, quan va donar suport a Maria Mercè Roca, que va renunciar a repetir com a cap de llista per “manca de suport” de la direcció local i provincial d’ERC.

Guanyem Girona es presenta com una plataforma en què l’adscripció és a títol individual, però s’ha deixat la porta oberta que els partits hi puguin donar suport, sense que això comporti ni coalicions ni cap tipus de quota. Així ho corrobora la responsable territorial de MES, Amèlia Barbero, que assenyala: “La gent de MES ens hi sumem a títol individual, ja que l’esperit del projecte és la suma de persones i no de sigles. Els partits facilitaran la logística perquè el projecte funcioni però serà una candidatura de protagonisme ciutadà.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

política

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona