Política

Guanyem Girona es constitueix i inicia la recerca de candidats

Funcionarà de manera assembleària i els participants hi seran a títol individual

Es vol crear un grup a cada barri

Guanyem Girona es va constituir ahir en plataforma per impulsar una candidatura “municipalista i ciutadana” que sigui una “alternativa” al govern de la ciutat “en clau social, popular, democràtica i republicana”, i la setmana que ve començarà el procés per triar els noms de la llista electoral per al maig del 2019. Qualsevol persona podrà proposar noms en aquesta primera fase, que s’allargarà del 14 al 23 de novembre. En l’assemblea constituent, que es va fer ahir al vespre al teatre del centre cívic de Sant Narcís, hi van participar més de 200 persones.

Carles Serra, portaveu de Guanyem Girona, va explicar que l’assemblea d’ahir era “el punt d’inici de tot un procés que ha de conduir a l’establiment d’un programa i a organitzar-nos internament perquè sigui una proposta viable i guanyadora”. Va destacar que el manifest, presentat el 22 d’octubre, ja s’acostava als 500 signants i que molts provenien de l’activisme i no del món polític.

Segons l’organització provisional que es va aprovar ahir, la plataforma serà de “caràcter ciutadà” i funcionarà de manera assembleària. Així, els participants –tant els que només siguin signants del manifest com els participants més implicats en el dia a dia– ho seran a títol individual “seguint el principi d’una persona, un vot”. Tot i això, es deixa la porta oberta perquè algun partit polític doni suport públic al projecte, però deixant clar que això no implicarà gaudir de cap quota.

Aposta pels barris

Com que un dels principals objectius de Guanyem Girona és donar veu i pes a tots els barris de la ciutat, es va decidir iniciar a finals de mes una tanda d’actes de la plataforma pels barris amb l’objectiu no només de donar-se a conèixer sinó de promoure la creació de grups estables de Guanyem Girona a tots els barris. També es va aprovar que el programa electoral es farà entre el gener i el febrer a través de sessions temàtiques obertes a la ciutadania, i també amb mecanismes telemàtics per fer aportacions. La validació final es farà en assemblea.

Pel que fa a l’elaboració de la llista, un cop tancada la recollida de possibles noms hi haurà una assemblea, el 24 de novembre, en què s’acordaran criteris a l’hora de configurar la llista. La intenció és que la coordinadora de la plataforma contacti amb els proposats per saber-ne la disponibilitat i aprovar una primera proposta dels cinc o deu primers noms en una assemblea la primera quinzena de desembre. La llista definitiva s’aprovarà en una assembla al març, juntament amb el programa electoral.

LA FRASE

És una plataforma de persones, no de partits, i no està previst treballar per quotes
Carles Serra
Portaveu de guanyem girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona