Política

Maragall preveu que la campanya per Barcelona serà “de les més interessants” que hi ha hagut a Catalunya

El virtual alcaldable d’ERC avança que formularà una proposta de ciutat a partir de “la més alta ambició”

Assegura que els republicans afronten la campanya “a cor obert” i “amb el cap ben alt”

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, augura que la campanya de les municipals “serà apassionant”.

“Segurament és de les més interessants que puguem haver tingut en aquest país de debat real sobre alguna cosa tant consistent i al mateix temps que té tanta demanda com és avui la ciutat”, ha assegurat Maragall aquest divendres després de dipositar el seu vot per les primàries d’ERC-Barcelona, on és l’únic candidat.

El virtual alcaldable republicà ha destacat que les últimes dues setmanes han estat “un exercici continuat d’estímul positiu, de cordialitat, de debat de fons, de començar a parlar de Barcelona amb els millors termes”. Segons ell, “és difícil trobar millor estat d’ànim” per celebrar el congrés d’ERC que tindrà lloc demà.

A la sortida del Casal d’ERC de Sarrià-Sant Gervasi, el conseller d’Exteriors de la Generalitat ha avançat que demà formularà la seva proposta per Barcelona a partir de “la més alta ambició basada en una esperança legítima, solvència, barreja de coneixement, passió, convicció, barcelonisme i republicanisme”.

Maragall ha dit que van a la campanya “no només a cor obert, sinó amb el cap ben alt, amb la convicció que Barcelona mereix i amb la projecció que la ciutat necessita”.

Preguntat per la possibilitat de fer una llista unitària, ha defensat que la seva formació està disposada “a la unitat d’acció amb el que el país espera de Barcelona” i al mateix temps també estan “a l’expectativa de com aquest altre espai sobiranista republicà s’acaba expressant, formulant, definint, i llavors serà el moment de veure matisos, diferències”.

Sobre eventuals pactes postelectorals, considera que és “una discussió que ja no dona més de sí” perquè durant la campanya hi haurà “mil coses a contrastar”. En aquest sentit, ha dit que “el caràcter directament progressista i republicà” de la seva candidatura “és molt important que sigui perfectament definit, recognoscible”.

Preguntat pal corrent intern del PSC que s’està perfilant amb el nom de Juliol del 78, Maragall ha dit que li sembla bé avançar en la direcció del catalanisme i ha afegit que respecta “absolutament a tots els socialistes del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona