Política

Cordon aspira a l’alcaldia, altre cop, a Torroella

El portaveu del PDeCAT vol tornar a obrir la llista

Ho ha comunicat al comitè local del partit i té el seu suport

L’exalcalde de Torroella de Montgrí i actual portaveu del grup del PDeCAT –hereu de l’antiga CiU, que hi va concórrer amb candidatura el 2015– al consistori, Jordi Cordon, ja ha comunicat als seus companys del comitè local la intenció de tornar a encapçalar la llista de la formació el maig de l’any vinent. Per ara, és el primer a fer el pas, una intenció que ja coneixien companys de grup i que de moment ningú més ha fet pública entre els afiliats a la formació al municipi. Cordon diu que té el suport del comitè, tot i que els estatuts del partit aposten per processos de primàries.

Cordon ha anunciat l’aspiració quan el partit encara no ha mogut fitxa amb vista als comicis, pendents del desenllaç de la creació de la Crida i el seu encaix amb les llistes municipals. Admet que després de la moció de censura que els seus exsocis d’ERC, amb el suport d’UPM, L’EST i la CUP, van promoure en contra seu el juliol del 2016, poc més d’un any després de la constitució del consistori, el desenllaç no l’empenyia a repetir el 2019, però s’hi ha repensat. “Van ser mesos durs, però encoratjat per molta gent al carrer he vist que qui em va fer fora no era el poble”, explica.

Cordon va encapçalar la llista de CiU en els comicis del 2011 i el 2015. I tots dos cops la formació va ser la candidatura més votada. Alcalde en l’anterior mandat i el primer any de l’actual, persevera dies després que el fins ara cap de llista d’ERC, Josep Maria Rufí, anunciés aquest mes que no es tornaria a presentar l’any vinent. Per Cordon, és una opció que “no s’acaba d’entendre”, i en espera que els republicans triïn un recanvi per a l’actual alcalde, només té clar que Jordi Colomí (UPM) sí que tornarà a liderar l’opció que el 2015 va ser tercera força al municipi, a poques desenes de vots de CiU i ERC.

LA XIFRA

2
vegades
ha estat cap de llista Cordon a Torroella, amb CiU el 2011 i el 2015. Ara vol perseverar amb el PDeCAT.

Intrigues per aclarir i que s’allarguen

Entre els dirigents del partit es resisteixen a valorar ara mateix el moviment de Cordon i remeten a esperar a l’acte fundacional de la Crida Nacional per la República, aquest dissabte a Manresa. Hi ha diversos escenaris possibles des del congrés del PDeCAT al juliol, des de la col·laboració del partit i la nova formació fins a la ruptura, una opció que fora dels horitzons dels afiliats pot alterar el mapa de partits i les llistes adherides a l’antiga CiU no només al Baix Empordà, sinó també més enllà de la comarca. Són diversos els alcaldes o edils que, de moment, tampoc es volen mullar públicament, pendents de l’escaquer. I en funció del camí a seguir, es pot desencadenar un ball de noms i forces polítiques en les pròximes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona