Política

DAVID JANÉ

ALCALDE DE RIUDAURA

“Estem a punt d’obrir un nou dispensari”

“Hem desencallat el tema del centre cívic d’RCR, que estava molt enrocat”

“Encara no sé si em tornaré a presentar”

Va néixer a Badalona l’any 1975 i fa 13 anys que es va instal·lar amb la família a la vall. Coneixia la Garrotxa, però diu que es va enamorar de Riudaura. Té una empresa de tecnologia.

Després de dotze anys de govern d’ERC, l’Agrupació d’Electors Independents Fem Riudaura va entrar a l’Ajuntament amb un 70% dels vots. Situat a la vall que dona nom al poble, aquest municipi de la Garrotxa té 475 habitants.

Com va decidir pujar al carro de la política municipal?
El 2015, quatre mesos abans de les eleccions municipals, vam ajuntar-nos setze veïns de Riudaura que érem coneguts per la nostra participació en diverses entitats i ens vam plantejar fer una candidatura per anar a les eleccions. I el primer que vam fer va ser un porta a porta per demanar l’opinió als veïns. Els dotze anys anteriors havia estat governant ERC. Ho havien fet molt bé i van donar un impuls positiu al municipi. Però era un model que crèiem que el podíem optimitzar i millorar. La resposta dels veïns va ser positiva, vam decidir configurar una agrupació d’electors per concórrer a les eleccions i les vam guanyar.
I com valora l’experiència?
Després del primer porta a porta, en vam fer un altre per recollir la carta als Reis de la gent. I a partir d’aquí vam fer un programa amb tres eixos d’accions: per les persones, pel territori i per dinamitzar el poble. Pel que fa a les persones, començant pels més petits, hem recuperat els casals d’estiu, fem el casal de Nadal i també activitats a l’escola a les tardes. Per als joves, s’han fet activitats per vincular-los a entitats del poble. I per a la gent gran, un dels serveis que més agraeixen és que cada quinze dies ve una podòloga al poble.
I pel que fa a territori?
Hem pogut desencallar dos projectes molt grans. D’una banda, hi ha el tema del centre cívic d’RCR Arquitectes, que ha estat quinze anys tancat. Ens vam trobar una situació molt enrocada. I de manera conjunta, amb el grup d’arquitectes, Bombers i gent del poble, l’hem redibuixat i ara estem en la fase de buscar finançament per tirar endavant la reforma i més endavant reobrir-lo. I l’altre tema important que s’ha desbloquejat és la depuradora. Riudaura és l’únic municipi de la Garrotxa que no en té. S’havia perdut la sintonia entre el consistori anterior, el Consell Comarcal i l’ACA, però hem restablert ponts i aviat se signarà el conveni per redactar el projecte. Està previst que estigui operativa abans de dos anys.
Hi ha algun projecte a punt de fer-se realitat?
El 9 de novembre s’obrirà el nou dispensari, ja que l’actual havia quedat petit, i també es posarà en marxa un nou local social, que és petit però que ens donarà molt de joc. El nou dispensari està situat en l’edifici de l’antiga escola, situat al nucli antic, que s’ha rehabilitat. La planta baixa acollirà, en un costat, el nou dispensari i, en l’altre, el local social. Està molt ben situat i és molt accessible per a la gent gran.
Està satisfet de la tasca desenvolupada en aquests tres anys?
Estem moderadament satisfets. Ens agradaria haver avançat més, però l’administració té el ritme que té i s’han de respectar els terminis.
Hi ha algun projecte que sigui la nineta dels ulls?
No n’hi ha cap d’especial; tots sumen. Són petites peces que formen un tot. Per exemple, pel que fa a infraestructures, fer arribar la fibra òptica al poble és una fita molt important perquè són els camins del segle XXI. I ara justament estem fent un inventari dels camins municipals, de segles enrere. Trobo que tot plegat és molt simbòlic!
Repetirà de candidat?
No ho sé. És una qüestió que encara no hem tractat dins l’Agrupació d’Electors. Amb l’equip de govern n’hem parlat però no hem pres cap decisió, i a títol personal tinc una intuïció però cap decisió presa. Pels volts de Nadal es prendrà una decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona