Política

Joan Fuentes

Alcalde de Capmany

“Volem fer marca per un turisme amable”

L’alcalde defensa que el turisme rural té bones perspectives a Capmany

S’està ultimant la renovació de carrers al nucli antic

En la seva vida professional Joan Fuentes treballa en el sector del banc. El 2015 va encapçalar per primer cop la llista de CiU i el seu equip governa aquest mandat sense oposició.

Joan Fuentes es va estrenar com a alcalde de Capmany amb les eleccions municipals del 2015.

És el seu primer mandat. Repetirà la candidatura el 2019?
Sí; ho hem d’acabar de parlar i concretar amb el conjunt de l’equip, però en principi la decisió presa és repetir la candidatura.
Aquest era el seu primer contacte amb la gestió municipal?
No ben bé, perquè havia estat en equips anteriors, però ja fa uns setze anys o més. Tot i que, en un poble, sempre es col·labora en temes socials i activitats.
El govern municipal actual no té oposició, així tot és més fàcil?
No es planteja d’aquesta manera, també discutim entre nosaltres. Els matisos sobre les diferents opcions i projectes també hi són entre persones encara que tots formem part d’una mateixa candidatura. En tot cas potser ens estalviem les possibles polèmiques que poden sorgir per directrius de partits. Crec que hem funcionat molt bé, i evidentment és lícit que hi hagi oposició si així ho diuen els resultats de les eleccions.
Quines realitzacions destacaria d’aquests tres primers anys de mandat?
De l’inici de mandat destacaria la recuperació de la cooperativa. L’edifici ja era propietat de l’Ajuntament però no tenia ús; en una part s’ha habilitat una sala polivalent i a l’altra hi ha una explotació privada de venda de vins i productes locals, que correspon a l’enfocament d’activitat econòmica que volem desenvolupar al municipi. L’altra obra destacada pel que fa a infraestructures van ser els treballs de l’avinguda central del poble, que van consistir tant en la renovació del paviment com en la de la part subterrània, de serveis i cablejats.
Aquesta renovació del centre es dona per acabada?
Ara mateix estem en l’última fase de treballs, que afecta la part del carrer Major i que hauria d’estar acabada en els propers mesos. Quan això estigui enllestit tindrem tot el nucli antic posat al dia.
Més realitzacions que destacaria d’aquest mandat?
Si parlem de temes més intangibles, hi ha un aspecte del qual em sento molt satisfet, i és haver aconseguit treure tots els cotxes del centre. Hem habilitat un pàrquing dissuasiu i tot plegat contribueix a alliberar el centre de vehicles, donant una imatge molt més tranquil·la i amable del poble, que és la imatge en la qual volem treballar. També estic content del fet que s’han reactivat festes i es fan més activitats, hi ha vida al poble i també va en la mateixa línia de treball.
Com definiríeu aquesta línia de treball?
Estem parlant de turisme rural, que ja funciona molt bé en el nostre municipi, i així ens ho diu el nombre de pernoctacions que tenen els establiments que s’hi dediquen. D’alguna manera volem crear marca, a petita escala i en la mesura de les nostres possibilitats de poble, però potenciar-nos com una marca dirigida a un turisme rural, un visitant amable atret per exemple per la descoberta del patrimoni megalític, els productes locals, etcètera. Creiem que és aquest tipus d’activitat econòmica que pot anar prenent el relleu de l’activitat exclusivament agrícola que teníem anys enrere. Això, és clar, sense deixar de dotar el municipi de les infraestructures necessàries en el nostre entorn.
Més projectes, doncs, per al proper mandat?
En tenim, però no m’agrada fer volar coloms ni vull presentar ara projectes en clau electoral i compromisos que a vegades no pots complir. En projectes importants depenem d’altres administracions, cal lligar-ho tot; hi treballem, i sense poder descuidar el dia a dia.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.