Política

Guanyem Badalona denuncia que es reprimeix les entitats sobiranistes que fan campanya per l’11-S

El grup municipal critica que la Guàrdia Urbana ha actuat amb finalitats polítiques contra les parades de l’ANC i Òmnium

Dolors Sabater lamenta que es torni a “l’època fosca” d’Albiol quan s’utilitzava el cos com a “braç repressiu” del partit de torn

Guanyem Badalona en Comú ha denunciat “repressió política” a les entitats sobiranistes en la campanya per la Diada a la ciutat.

En un comunicat, el grup municipal ha indicat que aquest dimecres a través de diferents perfils en xarxes socials es va denunciar que la Guàrdia Urbana havia actuat contra parades de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium als carrers de Badalona obligant a retirar el material i haver de desmuntar-la sencera. Els agents, segons testimonis de l’Assemblea, “van tenir una actitud correcte però van esgrimir ordenances municipals que prohibeixen la venda ambulant sense el permís pertinent”.

Guanyem Badalona critica que darrera aquesta actuació hi ha un “abús de poder” utilitzant les ordenances i la policia local “amb fins polítics”.

Les parades disposaven el material que cada any l’ANC i Òmnium Cultural utilitzen per la manifestació massiva de l’11 de Setembre. Aquest material, que s’intercanvia a través de donatius, no es pot considerar “venda ambulant”, segons Guanyem, perquè es tracta de material d’autogestió per finançar una activitat que no té ànim de lucre. “És un precedent molt perillós. La venda de material per autofinançar activitats d’una entitat és una pràctica molt comuna i estesa en moltes entitats de la ciutat”, alerten.

El grup municipal ha demanat formalment consultar les actes policials de l’actuació i estudiarà vies legals per denunciar l’aplicació de les ordenances de venda ambulant a entitats sense ànim de lucre. Consideren que darrera hi ha “una clara voluntat política d’atacar les entitat sobiranistes de la ciutat”.

La formació considera que si s’apliqués aquest criteri a totes les entitats de qualsevol signe que venen material per autofinançar-se, augmentaria la burocràcia i suposaria un “atac a l’autogestió de les entitats i el voluntariat de la ciutat”.

Tornar a l’“època fosca” d’Albiol

La presidenta del grup municipal i exalcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, ha lamentat que la Diada a la ciutat torni a ser motiu de polèmica. “Sobretot lamento que tornem a l’època fosca quan [Xavier García] Albiol era alcalde i s’utilitzava la Guàrdia Urbana, que hauria de ser una policia de proximitat, com a braç repressiu del partit de torn i embolicar-la en polèmiques polítiques que res tenen a veure amb la seguretat”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona