Política

Iglesias demana “desdramatitzar” els referèndums

El líder de Podem insta els partits a “seure” per buscar el consens sobre Catalunya

Retreu a Rivera que actuï de manera irresponsable i es posi “al capdavant d’encaputxats” per retirar llaços

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dilluns “desdramatitzar” els referèndums per conèixer el què volen els ciutadans i ha instat els partits a “seure” per buscar el consens sobre Catalunya. Iglesias ha reaccionat així a la proposta de Pedro Sánchez de votar un nou Estatut en referèndum.

Iglesias ha recordat en una entrevista a Telecinco que la seva formació sempre ha defensat que els catalans puguin decidir a les urnes el seu futur. No obstant això, ha assenyalat que hi ha altres propostes, des de les dels independentistes a la dels partits constitucionalistes que tanquen la porta al referèndum.

És per això que ha defensat que “els representants polítics hem de seure a una cadira, reconèixer que hi ha diferents posicions, i buscar un consens en comptes de seguir barallant-nos”. “Seiem i provem de buscar acords i propostes de consens, perquè la judicialització i la unilateralitat han fracassat”, ha reblat.

El líder de Podem ha criticat la “irresponsabilitat” del líder de Podem, Albert Rivera, que “esta organitzant manifestacions on s’agredeixen periodistes” i es posa “al capdavant d’encaputxats per retirar llaços”. “A alguns els interessa un clima de confrontació, però a Espanya hi ha problemes més greus que no que es posin o treguin llaços”, ha assegurat.

En aquest sentit ha defensat la “llibertat d’expressió” i el dret de les persones i de les institucions a posar al seu balcó els llaços i les banderes que els “vingui de gust”. “En democràcia es pot expressar tot i això no ha de ser un problema, però quan algun discuteix d’això no es parla de la llista d’espera sanitària o del preu de la llum a Catalunya”, ha advertit.

Acusa PP i Cs de barallar-se per defensar Franco

Iglesias ha acusat els presidents del PP i de Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, de competir per “veure qui defensa més a Franco”. Ha afegit que a ell li agradaria poder anar al Valle de los Caídos amb els seus fills “i dir-los que allà hi va haver un monument al feixisme”.

Agraïment a la sanitat pública

En la seva primera aparició després de dos mesos d’absència per paternitat, el diputat ha aprofitat l’ocasió per agrair a la sanitat pública la cura dels seus dos fills prematurs.

Tal com ha fet en una carta juntament a la seva parella, la també diputada Irene Montero, Iglesias ha explicat en l’entrevista que “el part prematur no és una bona notícia per a ningú però gràcies a la sanitat pública ens n’hem sortit”. “La sanitat universal és més important que qualsevol bandera o himne”, ha defensat.

Iglesias ha fet extensiu l’agraïment a tots els companys de professió, com Pablo Casado, que s’han interessat per la salut de la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona