Política

El Defensor del Poble rebutja símbols d’una ideologia en els espais i edificis públics

Fernández Marugán demana “neutralitat ideològica” als espais públics de Catalunya

Veu “desitjable” que la Junta de Seguretat inclogui la polèmica sobre els llaços grocs a l’ordre del dia

El Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, ha demanat que als espais i edificis públics de Catalunya hi hagi “neutralitat ideològica” i ha expressat la seva “preocupació pel deteriorament de la convivència” ja que aquesta “és incompatible amb tota forma de monopoli o exclusió”. En aquest sentit, cita la dona agredida al Parc de la Ciutadella el passat 25 d’agost i el càmera de Telemadrid colpejat en una manifestació per rebutjar la primera agressió. Pel Defensor del Poble, l’espai públic està sotmès a unes normes “per garantir que sigui compartit” i sosté que “els drets de reunió i manifestació o el de l’ús dels espais públics no són il·limitats precisament per reservar la seguretat i la convivència”. En un comunicat, Fernández Marugán també ha comentat que seria “desitjable” que la Junta de Seguretat del pròxim 6 de setembre inclogui la polèmica sobre els llaços grocs.

L’executiu espanyol vol incloure aquest assumpte en l’ordre del dia i el Govern n’és contrari, tot i que divendres el conseller d’Interior, Miquel Buch, va comentar que no es negarien a parlar-ne tot i considerar que “no és l’espai idoni”.

Segons Fernández Marugán, els poders públics “han de respectar el principi de neutralitat ideològica propi d’una societat pluralista i això és incompatible amb la presència en els edificis públics de símbols propis d’una ideologia” que ha de conviure amb altres en una “societat lliure, oberta, democràtica i tolerant”.

El Defensor Públic respon així a les queixes del diputat de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta sobre la presència de llaços grocs, creus, pancartes i estelades, entre d’altres, en espais públics –aporta fotografies d’instal·lacions de la Generalitat i dels ajuntaments de Barcelona, Girona, Reus, Vic i Berga-; i d’un ciutadà sobre els llaços grocs a la façana de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. En aquest sentit, el Defensor va dirigir un escrit a la consellera de Salut, Alba Vergés, a qui també reclamava “neutralitat ideològica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona