Política

ALBERT FÀBREGA

Alcalde de Sant Ferriol

“Volem que Sant Ferriol pugui créixer una mica”

Creu clau per als pròxims anys acabar de desenvolupar el POUM

Destaca les millores en camins i que han acostat el consistori als veïns

Regidor per CiU des del 2011 i alcalde des del 2015. Va rellevar un batlle històric, Josep Masmitjà (1991-2015), que va quedar a l’oposició després de canviar de partit (de CiU a ERC).

Fàbrega lidera la renovació que hi ha hagut a Sant Ferriol. Després de 24 anys d’alcaldia de Josep Masmitjà, Fàbrega –que feia un mandat que era regidor– es va presentar el 2015 per CiU junt amb candidats nous, mentre que Masmitjà va canviar a ERC. CiU va treure quatre edils i ERC, un.

Ha complert l’objectiu amb què es van presentar?
Sí, era que hi hagués una mica més de comunicació, aproximar l’Ajuntament a la ciutadania, i creiem que ho hem aconseguit bastant. Sempre hi ha diverses opinions, però crec que hem estat propers, estem sempre a prop de tothom perquè se’ns pugui venir a fer queixes, suggeriments... Entre tots ho fem tot. Veiem necessària l’aportació de les idees i opinions dels veïns per poder anar tirant endavant els projectes.
Quins són els principals projectes que han engegat aquest mandat?
Hem pogut recuperar alguna subvenció que hi havia perduda en el tema de camins i xarxa viària i invertir-hi gran quantitat de recursos. Sant Ferriol és un municipi de bastants quilòmetres quadrats, cap a 45, amb aproximadament uns 100 quilòmetres de camins, i tot molt disseminat. I hem pogut fer una gran millora en molts camins, arreglant-los i facilitant accessos.
I què creu que és allò principal que queda pendent?
Acabar de desenvolupar el POUM. Quan vam entrar s’estava fent, però és una cosa important, que s’ha de mirar bé, perquè després afectarà molt els anys que venen tot el municipi. És un tema que hem tingut més entretingut, però anem amb normes subsidiàries, continuem funcionant, i creiem que el dia que es faci és per fer-ho ben fet, amb sentit lògic, que no sigui fer-ho ràpid i després tornar a recular, anar fent modificacions... Volem que Sant Ferriol pugui créixer una mica. Tots els municipis han crescut, potser Sant Ferriol és dels que han crescut menys a la província. Hem de buscar alguna zona que pugui créixer i que alhora sigui una zona factible per poder-hi viure gent en el dia a dia, no només el cap de setmana sinó tot l’any. Això ha de ser més cap a la zona de Fares, on hi ha més bones comunicacions.
També està a punt de construir-se una gran fàbrica d’embotits al polígon que els pot ajudar a tenir més potencial el municipi, no?
Sí, hi ha un polígon que ja estava mig fet però que falta dinamitzar i acabar de tirar endavant. Una empresa molt gran, el Grup Cañigueral, fa temps que el tenia amb expectativa de muntar-hi una fàbrica quan l’empresa tingués aquesta necessitat, i sembla que de cara a principi de l’any que ve començaran aquestes obres. A més, hi ha una altra part de polígon que estem dinamitzant. Estava previst amb parcel·les molt petites i hem vist que la necessitat de la comarca en l’àmbit industrial i econòmic és de parcel·les més grans per a indústries grans. El que volem fer és acabar-ho de dinamitzar, que en aquest polígon on cabien 15-20 parcel·les petites n’hi hagi dues o tres de grans per acabar de portar-lo a terme, que no ens quedi un polígon fantasma.
Una altra cosa que serà bona per al municipi seran les obres de millora de la C-66 entre Serinyà i Besalú...
Sí, però el que realment caldria seria la variant desdoblada. Això sembla que tardarà a fer-se i el que es fa és aquesta mica de millora per facilitar l’accés, hi guanyarem molt però l’important és que es faci el desdoblament. Amb això es farà una rotonda a la zona de Fares i una altra on hi ha l’entrada de Sant Ferriol, i es millorarà en seguretat i accessibilitat.
Té pensat tornar-se a presentar?
Hem de ser tot l’equip que si ho veiem clar hem de decidir tornar-nos a presentar, tal com hem fet. Jo sol no vaig enlloc. Sí que és veritat que amb quatre anys a vegades molta cosa queda pendent, perquè un cop t’has situat i veus com funciona tot...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA