Política

El PP demana a Sánchez que cessi la ministra de Justícia per la indefinició en la defensa del jutge Llarena

Dolors Montserrat avisa que si el president del govern no ho fa, el seu grup es planteja reprovar Dolores Delgado a les dues cambres

La portaveu popular al Congrés reitera l’oferta de donar suport a un nou 155 al Senat

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha demanat aquest dimarts al president espanyol, Pedro Sánchez, que cessi la ministra de Justícia per la seva indefinició en la defensa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Si no ho fa, es plantegen demanar la reprovació de Delgado tant al Congrés com al Senat.

La portaveu del PP ha criticat la posició del govern espanyol en la personació en la demanda civil interposada contra el magistrat espanyol a Bèlgica pel president Puigdemont i quatre consellers del seu govern. Al seu parer, si el govern espanyol finalment ha “rectificat” i ha anunciat que contractarà un bufet d’advocats per representar Llarena ha estat per la “pressió” del PP i el “clamor” de les associacions de jutges.

La popular, però, acusa l’executiu socialista d’haver “abandonat a la seva sort” el jutge davant aquest procediment civil i “posar-se al costat dels demandats”. Segons ella, el govern espanyol hauria de demanar “disculpes” al jutge i a molts espanyols que s’han “ofès” en veure el comportament del govern. “Molts espanyols ens sentim Llarena, som Llarena”, ha declarat des del Senat després d’una reunió conjunta amb el portaveu popular a la cambra alta, Ignacio Cosidó.

Segons ella, cal que la ministra cessi immediatament per les “les grans brandades que està donant, no només en la defensa de Llarena sinó de l’Estat de dret.

Montserrat ha acusat Sánchez de ser “còmplice” dels independentistes i creu que ha d’explicar si existeix un “pacte ocult” a través del qual el president espanyol els ha garantit que no hi haurà un nou 155 si el feien president i li donaven suport a la moció de censura.

En aquest sentit, ha tornat a posar a disposició del govern espanyol la majoria de la cambra alta per aplicar un nou 155. En la seva opinió, han augmentat les “provocacions i s’ha deteriorat la convivència a Catalunya” des que Torra i Sánchez són presidents i ho ha contraposat amb la situació quan governava el PP. Montserrat ha reivindicat que amb el 155 el govern de Rajoy va aconseguir “retornar la convivència i la legalitat a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona