Política

Palafrugell sopa de groc en homenatge a Jordi Sànchez

Centenars de persones, vingudes d’arreu del territori, van participar en les activitats solidàries

Els diners recaptats es van aportar a la caixa de solidaritat per ajudar els empresonats i exiliats

La plaça de Can Mario de Palafrugell va ser ahir l’epicentre reivindicatiu i solidari de les comarques gironines en homenatge als presos polítics catalans. Sota el lema “El teu lloc és aquí”, l’Associació d’Estudis per la Democràcia i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van organitzar un sopar groc ple d’activitats durant tota la tarda i vespre. L’acte, que es va fer al costat de l’emblemàtic Museu del Suro i que va estar organitzat per gent voluntària i l’empresariat palafrugellenc, va servir per donar suport i reconeixement a l’expresident de l’ANC empresonat, Jordi Sànchez, i a tots els altres presos, exiliats i represaliats. Fins aquí, al centre de Palafrugell, s’hi van aplegar centenars de persones, vingudes fins i tots en autocar d’arreu de Catalunya.

Caixa de solidaritat

L’esdeveniment, que va començar a les sis de la tarda i es va allargar fins a la matinada, va ocupar la plaça Can Mario i la plaça d’Ermengarda. El sopar groc va consistir en un entrepà de botifarra i beguda a un preu de 10 euros. De postres, un gelat groc elaborat per la cuinera catalana Ada Parellada, qui va fer el primer sopar groc al seu restaurant Semproniana; una iniciativa que s’ha anat estenent a tot el territori. Els fons recaptats van anar a parar a la caixa de solidaritat per ajudar econòmicament els presos independentistes empresonats per la justícia espanyola. Responsables de l’organització van assegurar que l’acte de Palafrugell es va centrar en la figura de Jordi Sànchez perquè no s’havia fet cap sopar groc en homenatge a la seva figura, i en canvi sí a d’altres.

Sobre l’escenari, i sota una pantalla gegant, hi van pujar, entre d’altres, Maria del Mar Bonet, la Companyia Elèctrica Dharma, Duble Buble, Quim Vila, Arnau Tordera (Obeses), Èric Vinaixa, La Folie, Jordi Molina, Salva Racero, Virgínia Martínez (ex-La Porta dels Somnis), Gerard Sesé, Marina Rossell, Josep Tero, Senyor dels Llamps i Solk.

Pels volts de les nou del vespre es va fer l’acte principal amb la lectura d’un petit parlament preparat pels voluntaris territorials. També hi va haver parlaments de membres de la societat civil i de formacions polítiques, així com amics, companys i familiars dels presos polítics exiliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA