Política

JAUME PRATS

“Voldria inaugurar el nou dispensari”

“Tindrà 76 m² i serà accessible a tots els veïns, molts d’ells persones grans”

“Fa falta i no podem posar pals a les rodes”

Ha estat regidor de l’Ajuntament de Pontós durant 28 anys i en fa tres que n’és alcalde. Té 58 anys i es dedica a la construcció. Va néixer al poble i assegura que no pensa moure-se’n.

Es va presentar com a candidat de CiU en les darreres eleccions municipals i té previst repetir en els pròxims comicis. És alcalde d’un poble de l’Alt Empordà de 270 habitants.

Quin és el principal projecte que té entre mans?
Farem un nou dispensari mèdic perquè el que tenim és molt petit, té només 30 m², i està situat als baixos de l’ajuntament. Ens han cedit un local de 76 m² de l’antic convent dels Maristes i rebrem una subvenció de 45.000 euros de la Diputació de Girona per fer-lo. Serà tot a nivell de terra, amb la qual cosa serà més accessible a tothom, i hi podran treballar metge i infermera junts. A més, d’aquesta manera a la part baixa del consistori podrem traslladar-hi el despatx del secretari de l’Ajuntament, perquè ara hi ha divuit escalons que a la gent gran li costa molt de pujar.
Quan començaran les obres del nou dispensari?
La idea és començar-les entre el setembre i l’octubre, i el mes de març de l’any vinent ja es podria posar en marxa. És un equipament que m’agradaria inaugurar-lo perquè ens ha costat molt; hi hem estat batallant durant dos anys.
El dispensari és important per a la població, que entenc que deu estar envellida, oi?
Sí, hi ha una part de la població força gran, de més de 80 anys. I aquesta gent no es pot desplaçar ni a Bàscara ni a Figueres; d’aquí la importància del servei del dispensari al poble. En aquest sentit, confiem que de cara al setembre s’hagi normalitzat el servei, que ara es concentra en un sol dia. Pel que fa al perfil dels habitants, he de dir que des del 2006 tenim una cinquantena de veïns joves al poble. Vam comprar vuit cases del poble, les van reformar i s’hi van establir.
La presència de gent jove deu donar una altra perspectiva al poble.
I tant! Ha rejovenit l’ambient i ha donat vitalitat al poble.
Potser ara els caldria una escola?
Doncs sí, perquè hi ha 26 nens del poble que van a estudiar a Bàscara. Però l’escola és molt i molt vella: té 110 anys d’antiguitat. S’hauria de buscar un altre lloc.
Quina és la posició del poble respecte de la variant de l’N-II?
Fa tres anys que es van fer les rotondes, es van expropiar uns camps i encara està tot igual.
Hi estan en contra?
La qüestió és que la variant fa falta i els de Madrid diuen que ha de passar per aquí i és impossible anar per l’altra banda. No ens hi podrem pas oposar. El projecte és del 2012 i diuen que el 2020 i el 2021es començarà a fer-ho tot fins a la Jonquera. Diuen que no podem posar pals a les rodes perquè és una infraestructura important i que l’AP-7 no donaria l’abast. Haurem de resignar-nos que es faci, igual que va passar fa uns anys amb el TAV.
Quins altres projectes li agradaria tirar endavant si sortís reescollit?
Volem fer el POUM nou perquè tenim unes normes subsidiàries que daten del 1982. També fer una depuradora, separar les aigües brutes de les pluvials. Teníem un projecte de 850.000 euros però pujava massa i se’n va fer només la meitat. I hi ha quatre o cinc carrers del poble que encara no el tenen. Però hem de mirar a veure si trobem alguna subvenció, perquè això és molt car. Són coses que fan molta falta al poble. Igual que també és necessari un camí de circumval·lació, perquè abans pel poble circulaven tractors petits i ara són de 200 i 300 cavalls i no hi poden passar. Hi ha una part d’aquest vial que ja està feta, però queden per fer 450 metres. Ens calen 70.000 euros per acabar aquesta obra. I una altra obra pendent és l’ampliació del cementiri. El tenim tot complet! Hi farem una vintena de nínxols i una dotzena de columbaris cineraris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA