Política

JORDI SOTO

ALCALDE DE SIURANA

“En la presa de decisions ens asseiem tots junts”

Diu que, ara per ara, el més probable és que torni a encapçalar la llista el 2019

“En un poble petit atens els veïns quasi al detall”

Va debutar en política municipal el 2015. Combina a temps complet la tasca a l’alcaldia amb la seva feina com a tècnic. Dins d’aquest àmbit, és el cap de parcs i jardins a l’Ajuntament de Vilafant.

Cent setanta-vuit: és el nombre exacte d’habitants que té Siurana, un dels pobles més petits de l’Alt Empordà. Des de les eleccions del 2015, al capdavant de l’Ajuntament hi ha Jordi Soto. Es va estrenar fa 3 anys en política encapçalant un partit de nova creació, Tots X Siurana-AM. Aquesta formació va obtenir majoria absoluta, aconseguint quatre dels cinc regidors que formen el consistori.

Quina prioritat es va marcar quan va assumir l’alcaldia?
Ens vam centrar a fer arribar els serveis a tot el poble. Algunes zones tenien mancances i en un dels carrers principals encara no hi havia gas ciutat. Vam aprofitar per soterrar serveis per tal que no fossin aeris i vam intentar millorar la qualitat de l’aigua. A banda, ara tenim un magatzem municipal, a la zona del camp de futbol. Hi guardem eines i és un espai útil per al club de futbol i per a la comissió de festes, que no tenien cap raconet on deixar els estris. A dins també hi hem fet l’arxiu municipal i locals per a les entitats.
Com viu personalment aquesta etapa al capdavant del consistori?
Havia treballat molts anys a l’administració, però coneixia el funcionament només per fora. Seguim sempre aprenent. Amb molta il·lusió quan veus que fas coses per a la gent, que t’ho agraeixen i que es veuen millores. Estic content, no he tingut temps de desil·lusionar-me.
Què li transmeten els veïns?
En ser un poble petitó, els pots atendre gairebé al detall. Quan parlen amb mi em fa la sensació que estan bastant satisfets i que la cosa funciona. El contacte amb la gent és molt proper i directe. En municipis grans, els alcaldes segurament solen delegar més. Però aquí tu gairebé t’encarregues de tot i de buscar solucions. Intento anar cada dia a l’ajuntament i has d’estar al peu del canó. Tant estàs prenent una decisió al consistori com col·locant cadires per a un dinar popular.
Tornarà a encapçalar la llista?
Encara no n’hem parlat. Ara per ara, penso que sí. El més probable és que em torni a presentar. Hi ha algun regidor que no vol continuar i hem de buscar substitut. Actualment, dels 5 edils al consistori, tan sols hi ha una dona. La propera llista volem que sigui més equitativa.
Quins atractius té viure a Siurana?
Hi ha tranquil·litat, bona convivència i està molt a prop de Figueres, on s’hi arriba en uns 8 minuts. Tenim algunes empreses, un bar i un centre social, però el més destacat és la qualitat de vida. El col·legi ja fa temps que es va tancar. Els nens i nenes van a Vilamalla, que està a un parell de quilòmetres, i allà tenen una escola gran i ben equipada.
I com és la relació que tenen amb el regidor de CiU, que està a l’oposició?
Hi tenim una relació bona. Entre els diversos edils compartim força les àrees. Quan prenem una decisió, ens asseiem tots junts, parlem i ho consensuem.
I com afronta aquest darrer any que queda per als propers comicis?
Continuarem fent el dia a dia. Tenim algun projecte encetat i ens agradaria poder-lo acabar. També voldríem intentar que es fessin alguns habitatges per fomentar que vingui més gent jove. Estem força en un entorn rural i envoltats de natura, i per això no volem intervenir massa urbanísticament. A banda, ens hem adherit al pacte d’alcaldes per a una energia sostenible. Tenim previst instal·lar plaques solars al centre cívic i mirar algun incentiu perquè la gent també en col·loqui.
La política nacional està molt present en la municipal, sobretot des de l’1-O. A Siurana també?
Sí! A més, l’1-O, la Guàrdia Civil va venir. Vam denunciar l’actuació, ja que hi va haver alguna persona que va ser violentada. Ens va afectar. A l’Ajuntament vam donar suport al referèndum i es va votar a la sala de plens. S’ha vist la força dels municipis i de la gent. Com a corporació local, hem de servir d’exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona