MARIA CREHUET

ALCALDESSA D'ORDIS I MEMBRE DEL COMITÈ DIRECTIU D'AMC

«El problema és que es legisla des de la ciutat i pensant en la ciutat»

Maria Crehuet és l'alcaldessa d'Ordis i, a més, és membre del comitè directiu de l'associació.

–Creu, de veritat, que els pobles petits tenen algun sentit?
–«Jo crec que sí. Hi ha una raó històrica: fa molts anys que existeixen. Per això, alguna raó de ser tenen. Si no, la mateixa dinàmica de la vida els hauria acabat eliminant. Si existeixen és perquè tenen raó d'existir.»
–Potser existeixen més per sentiment que no pas per funcionament.
–«Penso que la realitat de la vida dels pobles té la seva raó de ser, té la seva força, el seu valor humà. Jo he viscut un any a Barcelona, i per quedar amb els amics havia de quedar amb ells, com aquí. Els micropobles formen part de la vida global, més que les ciutats, perquè estan molt connectats entre ells.»
–Els grans problemes dels micropobles són els de serveis públics i gestió administrativa. Això es podria solucionar amb agregacions de municipis?
–«No m'agrada la paraula agregació. Això comportaria carregar-se la vida independent dels pobles. Però sí que es podrien mancomunar serveis. Respecte a això, estic més a favor dels consells comarcals –ens per donar serveis als pobles petits– que no pas de les vegueries, perquè estan més a prop. Prefereixo més tenir-ho a Figueres que no pas a Girona. El problema és que es legisla i es fan les normes des de la ciutat i pensant en la ciutat.»
–I els pobles?
–«Dels pobles no se'n recorden. Només se'n recorden quan hi ha de passar una línia de tren, d'alta tensió, una autopista... I després el territori hi és i es fa servir.»
–Els pobles fan de pessebre?
– «Diuen que sí, que s'ha de mantenir el pessebre. Però un pessebre és una cosa sense vida i fet per al gaudi de la gent de ciutat. Però no, els pobles tenen vida, i hi ha persones, amb activitats diverses.»
–Quin és el futur dels pobles petits?
–«El futur dels pobles petits és molt viu. Avui dia, podent disposar d'internet, des d'un poble petit es pot estar al dia. No es viu aïllat. La vida en un poble petit té molta qualitat humana. Si s'aconsegueixen mantenir les escoles i els serveis bàsics, els pobles tenen vida per a tants o més segles com fins ara.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona